22.06.2011

Tort ''castel cu printese''


Pentru blat avem nevoie de:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 8 linguri faina
- esenta vanilie
Separam ouale.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie apoi le introducem in albusuri.
Incorporam si faina amestecand usor.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Se lasa la cuptor mediu pentru 45 minute.(pentru castel a fost nevoie pentru inca un blat de tort asa ca am mai facut inca unul dar de cacao)
Pentru crema avem nevoie de:
- 300 gr zmeura
- sucul de la 2 lamai
- 1 plic foi gelatina
- 200 gr crema de branza
- 250 gr frisca hulala
- 1 plic jeleu de fructe
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr zahar pudra
Sucul de la lamaie se amesteca cu 500 ml apa,jeleul de fructe si zaharul pudra.Se lasa sa stea pe foc pana se dizolva totul.Foile de gelatina se lasa in multa apa rece apoi se adauga la compozitia de jeleu.
Intre timp crema de branza se amesteca cu zaharul vanilat si compozitia anterioara se inglobeaza aici,lingura cu lingura.Crema se da la rece cca.20 minute,pana ce incepe sa se lege.
Zmeura se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scurg.Frisca se bate se adauga zmeura spalata apoi se amesteca in compozitia de branza.
Daca este prea moale se lasa la frigider pana se leaga.
Pentru formarea castelului avem nevoie de urmatoarele forme de blat.
Urmeaza umplerea tortului cu crema.Eu am insiropat putin blatul de tort.
Aici asezam capacul si il imbracam in pasta de marshmallows.
La fel se procedeaza si cu celalalt blat mic plus turnurile castelului.
Iar aici cu multa rabdare am imbracat si celelalte turnulete si le-am decorat cu floricele,iarba,frunze si bineinteles printesele care nu trebuie sa lipseasca din castel.

21.06.2011

Inghetata Parfait

Parfait este o inghetata mai fina decat cea obisnuita, care se topeste mai incet si se poate taia felii. Parfait-ul poate avea multe variante de arome, toate sunt la fel de delicioase.Parfait de fructe este delicios, nu are ace si pur si simplu nu te poti opri ...
 Pentru reteta de baza avem nevoie de:
- 2 albusuri(de la oua mari)
- 175 gr zahar tos
- 400 ml frisca lichida
- 1 praf de sare
- 90 ml apa
Pentru parfait de fructe avem nevoie de:
- 100 gr capsuni taiate sferturi
- 200 gr zmeura
- 75 gr biscuiti cu cocos
- esenta migdale
- 2 linguri zahar pudra
Ungem o forma de chec cu grasime si tapetam cu folie de naylon.Btem albusurile spuma impreuna cu praful de sare.Zaharul se pune cu 90 ml apa si se pune pe foc pana incepe sa fiarba,amestecand pentru a se dizolva.Cand fierbe marim flacara si lasam timp de 3 minute sa fiarba.Cu mixerul turnam siropul in fir subtire in albusurile batute spuma si batem pana se racesc.
In alt vas se bate frisca.Cu o lingura metalica incorporam usor in spuma de albusuri cu zahar.
Biscuitii ii sfaramam intr-o punga si punem cateva picaturi de esenta de migdale.
Trecem prin sita 100 gr zmeura si adaugam si adaugam 1 lingura de zahar pudra.
Punem restul de fructe in alt vas,presaram 1 lingura de zahar pudra si le zdrobim cu furculita.
Jumatate din cantitatea de parfait se amesteca cu biscuitii si esenta de migdale iar cealalta jumatate se amesteca cu fructele zdrobite si 2 linguri de zmeura trecuta prin sita.
Turnam jumatate din amestecul cu biscuiti in tava si congelam 30 minute.Scoatem tava si asezam deasupra un strat din parfait de fructe precum si 2 linguri de zmeura data prin sita.Congelam 45 minute.
Scoatem tava de la congelator si turnam si restul de amestec cu biscuiti precum si zmeura ramasa (sita) ornam cu bucati de zmeura si congelam timp de 4-5 ore.
Scoatem inghetata din congelator cu 10 minute inainte de servire.
Este absolut delicioasa.

20.06.2011

Ciuperci umplute

Ciupercile la cuptor pot fi un aperitiv ideal pentru atunci cand ai pofta de ceva bun,sanatos si usor de facut.Desigur,sunt multe variante de ciuperci umplute care toate sunt gustoase.Aceste minunatii sunt grozave atat calde cat si reci.
Avem nevoie de: 
- 500 gr ciuperci albe proaspete
- 100 gr cascaval
- 1 ceapa verde
- un gogosar rosu
- 1 lingura unt
- 1 morcov
- frunze de patrunjel
- cateva felii de sunca sau orice salam(optional)
Se curata ciupercile de codite si se trece printr-un jet de apa rece.Coditele se taie marunt impreuna cu gogosarul si salamul.Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt dupa care o punem la calit in putin unt.
Adaugam morcovul,coditele,gogosarul,salamul/sunca,sare si patrunjelul tocat.Le lasam 5 minute pana se calesc putin.Spre sfarsit adaugam si cascavalul dupa care il mai lasam la foc mic pana se topeste tot cascavalul.
Cu o lingurita umplem ciupercile apoi razuim putin cascaval deasupra.
Le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
 Le servim atat calde cat si reci.Cu siguranta va fi preferatele familiei.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *