11.02.2011

Lasagna

Exista o sumedenie de retete pentru lasagna, cu rosii, cu spanac, cu ciuperci si cate si mai cate, una mai gustoasa decat alta! Iata reteta mea care sper sa va placa.
Atentie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luati din cele care nu trebuiesc fierte inainte. In caz ca aveti foi care trebuiesc fierte urmati instructiunile de pe cutie.


Avem nevoie de:
- 500 gr carne tocata amestec vita+porc
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa
- 1 pachet de foi lasagna
- 350 ml bulion sau pasta de rosii
- 300 gr cascaval
- 1 morcov
- rozmarin,nucsoara,condimente pt carne tocata
- 1 gogosar rosu sau/si verde 
- sare, catei de usturoi ,piper
- 25 gr unt 
3 linguri de faina
- lapte rece (cat ia compozitia)
- 100 ml apa


Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 2 linguri de ulei si putina apa.O lasam pana devine sticloasa dupa care adaugam gogosarul si o mai lasam inca 3 minute.

Dupa ce sa calit ceapa si gogosarul se adauga carnea tocata apoi punem condimentele pt carne tocata,sare dupa gust si se lasa pana isi schimba culoarea,apoi se adauga usturoiul zdrobit.

 Adaugam bulionul si ceasca de apa si lasam la foc mic 15-20 minute.Cascavalul il razuim pe razatoarea mica.Preparam si un sos bechamel si pentru acesta punem la foc mic untul sau marg sa se topeasca,adaugam faina incorporand-o in unt si stingem cu laptele amestecand continuu.Amestecam pana incepe sa se ingroase apoi adaugam sare,piper,rozmarin si nucsoara.Incepem sa asamblam lasagna.Intr-o tava tapetam hartie pergament apoi asezam un strat din foile de lasagna,dupa care adaugam un strat de carne tocata.

 Peste carnea tocata adaugam un strat din sosul bechamel si apoi un strat de cascaval ras.

Urmeaza al doilea strat de foi de lasagna,carne tocata,sos bechamel si cascaval.Daca va mai raman ingrediente continuam pana se termina,iar ultimul strat trebuie sa fie de cascaval ras.


Introducem lasagna la cuptorul preincalzit si o lasam la copt pentru o ora jumate,timpul de coacere este variabil de la un cuptor la altul,asa ca o lasam in cuptor pana este bine facuta si se rumeneste frumos la suprafata. 

Se serveste cu ce doriti dumneavoastra.Noi am servit-o cu iaurt simplu si/sau maioneza plus muraturi.A fost foarte buunaa.



 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *