Prajitura deliciu
Nu degeaba i se spune prajitura deliciu, fiindca chiar este un deliciu!
Avem nevoie de:
- 8 oua
- 7 linguri zahar
- 4 linguri nuca macinata
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- 250 gr nuca taiata grosier si prajita
250 gr nutella sau finetti
- 75 gr zahar pudra
- 7 linguri lapte
1 plic gelatina
- 400 ml frisca lichida
- biscuiti petit beure
- 150 ml cafea preparata
Albusurile le batem spuma cu zahar.
Nuca o maruntim si o prajim apoi o intindem intr-o tava (38/24,5 masurata in interiorul tavii)tapetata cu hartie de copt.
Peste albusuri se pune nuca, faina si pesmetul
Albusurile se pun peste nuca prajita se uniformizeaza si se da la cuptor 25-30 minute la foc mediu.
Dupa racire se rastoarna prajitura.Se unge blatul cu crema de ciocolata si se pune la frigider.
Pregatim crema astfel:galbenusurile le amestecam cu zahar pudra si cele 7 linguri de lapte apoi le punem pe baie de aburi.
Gelatina o amestecam cu putina apa apoi o dizolvam pe baie de aburi.Se introduce in crema de galbenusuri.Frisca o batem si o adaugam in crema.
Crema astfel obtinuta o impartim in jumatate si o intindem peste crema de ciocolata.
Peste crema se pun biscuitii inmuiati in cafea.
Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema.
Radem ciocolata si pudram cu cacao.Se lasa la rece 2 ore apoi se taie.
Nu am mai avut rabdare pentru 2 ore si am taiat-o mai repede,dar voi sa o lasati cel putin 2 ore sau peste noapte.
Pofta buna!
Bună ce dimensiuni are tava? Mulțumesc
RăspundețiȘtergereE foarte bună și am s o fac la toate evazive mele
RăspundețiȘtergereAm facut si eu aceasta prajitura.Este excelenta, se merita!
RăspundețiȘtergereSuper rețetă! Este f f f bună prăjitura❤️
RăspundețiȘtergereFoarte bună!
RăspundețiȘtergere