20110122

Ciorba de pui ''A LA GREC''

Ciorba de pui "a la grec" este foarte gustoasa si hranitoare.
 Ingrediente:
- 500 gr carne de pui (eu am pus doar pieptul+oasele)
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
1/2 pahar de orez
- zeama stoarsa de la o lamaie
- 3 galbenusuri
300 gr smantana
- frunze de patrunjel
sare,vegeta,gogosar
Carnea de pui spalata si taiata in bucati se pune la fiert in 5 litri de apa.Din cand in cand se spumeaza.Se adauga ceapa taiata marunt,zarzavatul spalat si taiat in cubulete,orezul ,sarea,vegeta.Se fierb toate aproximativ 30 minute,dupa care se ia oala de pe foc.
Galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie si cu smantana.
Se adauga 2 polonice de ciorba din oala,amestecului de galbenusuri se va subtia si mai important,se va aduce aproximativ la aceeasi temperatura cu restul ciorbei,lucru foarte important pentru a nu se taia amestecul de galbenusuri cand se va turna in oala cu ciorba.Se pune oala cu ciorba pe foc moale si se mai lasa 2-3 minute,dar fara sa clocoteasca,numai pentru a se lega ouale.Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. mony12:52

    camy sa sti ca am facut si eu ciorba asta si este fff buna si gustoasa. se aseamana mult cu ciorba aceea de potroace de la mami de acasa. ti minte?

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...