01.04.2011

Chiftelute in sos cu mirodenii

Am ales sa prepar astazi chiftelute,insa putin altfel de cum le stim noi.Asadar nu sunt chiftelute simple si uscate,ci innabusite bine bine intr-un sos cu multe mirodenii.Merge foarte bine cu mai multe garnituri:piure de cartofi,pilaf cu orez,spaghette si altele.Eu am ales sa le combin cu pilaf de orez.
Avem nevoie de:
Pentru sos:
- 1 cana bulion
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- sare,piper
- cimbru,marar,busuioc,boia dulce,rozmarin,oregano
 Pentru chiftele:
- 500 gr carne tocata vita+porc- condimente pentru carne tocata
- 2 feliute de paine inmuiata in apa
- 1 ceapa verde mica
- 1 ou

Prima data preparam compozitia pentru chiftele.Amestecam carnea tocata cu un ou,cond. pt. carne tocata,2 felii paine inmuiata in apa si o ceapa verde taiata marunt.
Din compozitia de carne tocata modelam forma chiftelutelor si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet de bucatarie si pregatim sosul.
Pentru sos taiem ceapa marunt si o prajim in 3 linguri de ulei si putina apa.Adaugam apoi din fiecare condiment cate putin,bulionul,o canita de apa si lasam la foc mic pentru 2-3 minute.
Adaugam chiftelutele si lasam la foc mic pentru inca 5 minute.
 Se servesc calde cu garnitura  de care doriti si muraturi.Noi am servit cu pilaf de orez si au un gust excelent.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *