LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 5 februarie 2011

Peste la cuptor

Este o mancare foarte usoara,sanatoasa si delicioasa. 
Daca v-ati saturat de pestele prajit, fiert si vreti o diversitate in gatitul pestelui, incercati peste la cuptor, sigur o sa va placa. Puteti folosi orice fel de peste doriti.Reteta este preluata si cu mici modificari de pe blogul Monei.
Ingrediente:
- 1kg. peste (proaspat sau congelat)- eu am folosit macrou 
- 20 ml otet,20 ml ulei
- 150 ml apa,100 ml bulion sau pasta de rosii
- 5-6 catei de usturoi,piper boabe
- cimbru uscat,2 foi dafin
- sare,piper,rozmarin,condimente pentru peste
Mod de preparare:
Pestele spalat si curatat,se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam si-l lasam 10-15min. deoparte.
Asezam pestele apoi intr-un vas/tava care merge la cuptor, adaugam usturoiul, piperul boabe, foile de dafin,cimbrul, rozmarin.
Punem si uleiul, otetul, apa,potrivim de sare si piper si acoperim vasul cu folie de aluminiu.
Dam la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Luam apoi folia de aliminiu de pe vas/tava si adaugam si sucul de rosii (sau bulionul desfacut cu apa), mai dam la cuptor inca 20-30min., pana cand pestele se rumeneste putin.
Astfel pregatit pestele, este ca si cel din conserva, oasele se inmoaie/ sfarama.
Poate fi un fel unic de mancare, alaturi de o garnitura , dar poate fi si un aperitiv. Se poate servi si cu o garnitura de cartofi natur sau orez. 
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Onlinebutton