16.03.2012

Blat de tort Pandispan

Pentru pandispan sunt cateva reguli de care ar trebui sa tinem cont si anume:
- nu se foloseste praf de copt deoarece riscam sa obtinem un pandispan crescut cu o cocoasa!
- ouale si faina trebuie sa fie la temperatura camerei!
- faina trebuie intotdeauna cernuta si adaugata putin cate putin amestecand de jos in sus in compozitia de oua!
- cuptorul nu se deschide deloc in timpul coacerii deoarece riscam ca pandispanul sa se lase!
Cam acestea sunt regulile de care ar trebui sa tinem cont daca dorim sa obtinem un pandispan frumos crescut.
Avem nevoie de:
- 5 oua
5 linguri zahar
- 5 linguri faina
Incingem cuptorul la 180 C.Tapetam/ungem o forma de tort (26cm).Se param galbenusurile de albusuri.Albusurile le batem cu mixerul la viteza medie adaugand treptat din cele 5 linguri de zahar pana albusul devine teapan ca si pentru bezele.
Galbenusurile se amesteca cu 2 linguri ulei (asta pentru un blat mult mai pufos) apoi le introducem in compozitia de albusuri.
 Se amesteca pana la omogenizare.Faina cernuta o introducem lingura cu lingura, amestecand usor de jos in sus dinspre centru spre exterior pana se incorporeaza toata in compozitia de oua,adaugam apoi o alta lingura de faina pana ce terminam toata faina.Pentru un pandispan cu cacao scadem 2 linguri de faina si adaugam 2 linguri cacao.
Asezam aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau cu unt+faina si  nivelam cu grija suprafata.
O introducem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.Este gata atunci cand se desprinde singur depe marginea formei.Stingem cuptorul iar pandispanul il lasam in cuptor sa se racoreasca putin cu usa intredeschisa.
Se raceste complet dupa care se poate consuma ca atare sau se taie in foi si se umple cu diferite creme.

5 comentarii:

  1. Foarte reusit blatul! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine! Eu multa vreme am fugit de blatul de tort, ca mi-era frica fie ca nu creste fie ca se umfla prea rau in mijloc:) Al tau e perfect ;)
    Pupici si saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi,Danutza si sa nu-ti fie teama sa incerci,numai asa poti invata sa-ti iasa perfect!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc frumos pentru rețeta. Am incercat-o si mi-a iesit perfect. Delicios.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *