30.01.2012

Ciuperci umplute cu piept de pui

Imi plac tare mult ciupercile,indiferent cum sunt ele umplute,ciulama sau la cuptor sunt foarte delicioase si sanatoase.Astazi revin cu o alta reteta,dar de aceasta data le-am umplut cu piept de pui si cascaval.Un deliciu,o minunatie atat calde cat si reci!
Avem nevoie de:
- 500 gr ciuperci albe proaspete
- 1 ceapa mica
- 100 gr cascaval clasic
- 150 gr piept de pui
- 1 legatura patrunjel verde
- sare,piper
- 4 linguri maioneza light
Curatam ciupercile,le scoatem piciorusele si cu un cutit curatam foarte atent interiorul ciupercilor.Piciorusele ciupercilor le taiem marunt,pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele,apoi curatam si ceapa si o taiem si pe ea marunt.Intr-o tigaie punem la topit putin unt sau ulei si punem la calit ceapa,carnea si piciorusele.
Le lasam sa se rumeneasca,dupa care oprim focul si le lasam pana se racoresc.Aceasta compozitie o dam prin masina de tocat sau le pasam bine cu un blender.Peste compozitia tocata adaugam patrunjelul tocat marunt,cascavalul razuit,sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine apoi cu aceasta compozitie umplem ciupercile.Intr-o tava punem hartie de copt,asezam ciupercile si le umplem cu compozitia din carne.Deasupra lor ungem fiecare ciuperca cu maioneza light dupa care le dam la cuptor.(eu am uns jumatate din ciuperci cu maioneza iar cealalta jumatate cu cascaval razuit.
Le lasam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Se lasa sa se racoreasca 5 min apoi se servesc cu mare pofta.Sunt delicioase atat calde cat si reci.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *