20110919

Negresa cu inima de cocos si migdale

Este o prajitura foarte delicioasa,miezul ei ramanand umed  chiar si dupa cateva zile.
Avem nevoie de:
- 240 gr unt
- 320 gr ciocolata amaruie
- 200 gr faina
- 200 gr zahar
- 1 praf de copt
- 6 oua
- 350 ml lapte condensat
- 80 gr nuca de cocos
- 80 gr migdale macinate foarte fin
Topim ciocolata impreuna cu untul la foc mic.
Dupa topirea ciocolatei si a untului luam de pe foc si adaugam tot zaharul amestecand bine.
Cand este calduta incorporam ouale pe rand ametecand dupa fiecare.
Adaugam si faina cu praful de copt si amestecam foarte bine pana la omogenizare.
Laptele condensat il amestecam cu nuca de cocos si migdalele macinate fin.Daca nu aveti migdale puteti inlocui cu nuca de cocos.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau cu grasime apoi adaugam jumatate din compozitia de ciocolata.Deasupra compozitiei de ciocolata punem din loc in loc cu ajutorul unei linguri compozitia de lapte condensat.
Punem cealalta jumatate din compozitia de ciocolata iar deasupra din nou punem din loc in loc compozitia de lapte condensat.Amestecam cele doua compozitii cu varful unui cutit.
O dam la cuptor la foc mediu pentru 45-50 minute sau facem proba cu betisorul daca iese curat atunci este gata.Creste mult si miezul ramane umed.Pentru o pastrare mai indelungata prajitura se inveleste intr-o folie alimentara.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Anonim10:46

    Reteta e luata de pe blogul Laurei Sava? Daca da era frumos sa dai si sursa de inspiratie! Imi plac retetele tale si mai ales cele cu specific ardelenesc:) Ioana

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu draguto,nu este de pe blogul Laurei Sava.Asa e, am sa pun si sursa.Ma bucur ca te incanta retetele mele si te mai astept sa ma vizitezi.Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...