19.03.2012

Prajitura Capriciul doamnei


Avem nevoie de:
- 3 foi de foietaj
- 400 ml sirop concentrat zmeura foarte foarte gros
- 3 albusuri
- 200 gr zahar
Pentru inceput coacem la cuptor foile de foietaj pe care le intepam cu o furculita pentru a nu se umfla atat de tare.Apoi le lasam la racit pana preparam crema.
 Pentru crema intai fierbem siropul de zmeura impreuna cu 100 gr zahar la foc mic.
Se aduce la punctul de fierbere apoi stingem focul si il lasam la racit atat cat se poate suporta la degete ca sa nu te arda.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul ramas adica 100 gr.Se bate foarte bine pana devine teapan ca si la bezele.
Cu mixerul pornit adaugam in fir subtire siropul caldut peste albusurile spuma.
 Se continua mixarea pana se termina tot siropul si pana se intareste spuma.Se lasa la racit in frigider pentru 30 minute.Crema trebuie sa fie destul de tare pentru a le putea intinde intre foi.(iar pentru a fi tare trebuie un sirop foarte foarte gros,iar eu nu am gasit sirop foarte gros si a trebuit sa-i adaug un plic de gelatina;- daca gasiti acest sirop gros este foarte bine )
Punem prima foaie de foietaj pe un platou apoi intindem crema spuma.
Continuam cu urmatoarea foaie apoi din nou va fi un strat de crema si din o alta foaie de foietaj.
Deasupra se presara zahar pudra si se da la frigider de preferat pana a doua zi.
Un deliciu!

11 comentarii:

  1. wow miai facut pofta draga,mmmmmmmm ce buna arata,toate torturile si prajiturile tale sunt super delicioase felicitari draga pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred si eu ca e un deliciu, la cat de bine arata!!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca este super buna,ma atras crema mult,o voi pune pe o lista de asteptare.Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi dragele mele Silvia si Adela.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar este foarte buna, Maria!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Wauuuu,ce bine arata!Felicitari esti foarte talentata si harnicuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti multumesc tare mult pentru aprecieri Langmina!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim09:31

    Cum si cand se adauga gelatina ca sa nu se intareasca prea tare? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Gelatina o dizolvi in apa rece si apoi se pune pe baie de aburi ca sa devina lichida.Se ia doua linguri din crema si se adauga in gelatina dizolvata apoi se pune in toata compozitia de crema.Daca nu e suficient de tare se lasa la frigider pentru 15-20 minute.

    RăspundețiȘtergere
  10. jeni iliescu04:01

    Stimata Doamna,
    Aveti cele mai complete retete, va admir si am sa incerc sa fac cateva din retetele dumneavoastra! Cred ca sunteti o femeie minunata si va multumesc ca existati! Jeni Iliescu

    RăspundețiȘtergere
  11. Prăjitura copilărie mele ,o luam de la cofetarie.Mulțumim pentru reteta .

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *