14.08.2012

Tort cu trandafiri


Blat Kinder Pinguin ,insiropat cu zahar caramelizat,iar crema pentru inimioara este Boema iar pentru partea de jos a tortului este din trei feluri de ciocolata:ciocolata alba,ciocolata cu lapte si ciocolata amaruie.Imbracat in pasta de lapte praf iar trandafirii sunt tot din pasta de lapte praf iar pentru cei maro am adaugat cacao.
Reteta pentru  crema cu cele trei feluri de ciocolata este asa:
Mousse de ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata alba
- 2gr gelatina (1 foaie)
- 100 ml frisca batuta
Mousse de ciocolata cu lapte
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 2gr gelatina (1 foaie)
- 100 ml frisca batuta
 Mousse de ciocolata amaruie
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata amaruie
- 2gr gelatina (1 foaie)
- 100 ml frisca batuta
Pentru prepararea cremei se pune frisca lichida pe foc iar cand incepe sa dea in clocot se adauga ciocolata si se lasa pana se topeste.Se ia de pe foc,se adauga gelatina pe care am dizolvat-o in putina apa rece apoi am pus-o pe baie de aburi pana a devenit lichida.Se amesteca gelatina cu cateva linguri de crema dupa care o turnam in toata compozitia de crema.Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei apoi amestecam si frisca batuta.La fel se procedeaza si pentru celelalte doua creme.Cremele astfel preparate se pun peste blat asa: crema de ciocolata amaruie apoi crema de ciocolata cu lapte iar ultima crema de ciocolata alba.Iata o felie de tort cu cele trei feluri de creme.
Iar aici felia de la prajitura Boema:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *