26.01.2011

Popcorn cu caramel

Acest minunat si delicios popcorn imi aduce aminte de copilarie.Cand eram mica mancam cu mare pofta bila formata din popcorn cu caramel,insa acasa nu facusem niciodata,asa ca mi-am propus sa pregatesc in casa aceste delicioase mingiute din popcorn cu caramel.
 Avem nevoie de:
- boabe de porumb
- 2 linguri ulei
Punem  intr-o cratita din teflon 2 linguri de ulei si adaugam boabele de porumb.Le acoperim cu un capac si le lasam pana nu mai pocneste nici o boaba.Din cand in cand mai scuturam cratita ca sa nu se prinda de fund.Le rasturnam apoi într-un castron mai mare.
 Pentru caramel avem nevoie de :
- 200 gr zahar brun
- 2-3 linguri miere de albine
- 70-80 gr unt
- 1 jumatate de lingurita de praf de copt
Intr-o cratita mare se pun zaharul,mierea si untul.Se lasa pe foc amestecand continuu pana cand zaharul se caramelizeaza.Compozitia trebuie sa fie un maroniu deschis.
Adaugam praful de copt amestecand bine.Compozitia se va umfla deaceea e nevoie de o cratita mai mare.Se toarnă repede peste popcorn si se amesteca bine,pana cand tot popcornul este acoperit de caramel.Aveti grija la caramel pentru ca se intareste foarte repede si de aceea se lucreaza rapid.Popcornul astfel obtinut se formeaza bilute si se serveste cu mare pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *