07.05.2012

Tarte de malai cu sunca si cascaval






Un aperitiv simplu,foarte gustos care este foarte apreciat de copii!

Avem nevoie de:
- 100 ml supa de pui
- 150 gr malai instant
- 50 gr unt
- 1 praf de chili
- sare
- ulei de masline
- 4 linguri ketchup (dulce sau iute)
- 120 gr sunca feliata
- 80 gr cascaval
- oregano sau busuioc
Se da in fiert supa;se toarna malaiul in ploaie si se inglobeaza amestecand.Se lasa sa fiarba la foc moale,amestecand pana ce nu se mai lipeste de fundul vasului.
Apoi se ia de pe foc,se inglobeaza untul,chili si se sareaza.
 Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se toarna compozitia de mamaliga;se niveleaza si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se unge blatul de mamaliga cu ketchup ...
... se repartizeaza deasupra sunca (eu am pus salam cu sunca) si se presara cascaval.
Se fac forme sau se taie in cubulete,apoi se pun intr-o tigaie si se coc cca 7-8 minut,pana se topeste cascavalul.
Se servesc calde sau reci cu mare pofta!
Sunt delicioase!

2 comentarii:

  1. Si copii mei nu zic nu la mamaliga, chiar o cer :). Asa nu am facut-o niciodata.
    Merita sa fie adaugata la colectie :)

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *