01.11.2012

Lichiu cu varza






De cand eram mica imi placea tare mult lichiul cu varza,iar acum de cate ori merg in ardeal mananc cu mare pofta si parca tot nu ma satur de el.Asadar m-am gandit sa incerc si eu sa fac.Rezultatul a fost exact cum ma asteptam ... o bunatateee!!!
Avem nevoie de:
- 500 gr faina 
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita sare
- 4-5 linguri ulei de masline
- apa calduta cat cuprinde
- 1 varza mica
- piper,sare
- 2 linguri ulei
- marar tocat sau uscat
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta.Intr-o cratita mai mare adaugam faina,sarea,drojdia dizolvata si uleiul.Incepem sa amestecam cu lingura de lemn adaugand cate putin di apa.Cand nu se mai poate amesteca cu lingura incepem sa framantam cu mana.Trebuie sa obtinem un aluat mai moale si nelipicios (ca si cel de paine).
 Il lasam la dospit pana devine aluatul dublu.
Intre timp taiem varza fideluta si apoi o calim in putin ulei.Adaugam sare,piper si marar tocat.
O lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana cand vedem ca varza sa inmuiat destul de bine.Intindem aluatul pe masa de lucru (daca totusi se lipeste adaugam putin ulei) si luam cate o bucatica si intindem un patrat (foaia trebuie sa fie destul de subtire).Apoi punem cate o lingura din compozitia de varza si inchidem patratul ca si in imaginile de mai jos.

Ungem cu ou batut si dam la cuptor la 200C pana se rumeneste frumos.
 Calde sau reci sunt super grozave!
Pofta buna!

Briose cu banane si cocos

Deliciose si acest fel de briose cu banane care se servesc alaturi de o cana cu lapte fierbinte!
Avem nevoie de:
- 75 gr unt
- 250 gr aina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 50 gr fulgi de cocos
- 2 oua
- 100 gr zahar brun
- 150 gr iaurt natur
- 2 banane
Preincalzim cuptorul la 180C.Ungem formele sau punem hartie pentru briose.Topim untul si il lasam sa se raceasca.Amestecam faina cu praful de copt,bicarbonat,scortisoara si pana la 2 linguri de fulgi de cocos.
 Batem ouale,adaugam zahar,unt,iaurt si amestecam bine.
Decojim bananele si le presam cu furculita apoi le inglobam in compozitie.
 Adaugam compozitia de faian si amestecam pana se intergreaza complet.
Umplem uniform aluatul in forme,presaram cu restul de cocos si lasam la cuptor mediu pentru 25 minute.
Le lasam la racit apoi se servesc calde alaturi de o cana cu lapte!
Pofta buna!

Briose cu mac si zmeura






O alta bunatate de briose,care merge perfect langa o ceasca cu lapte dimineata la micul dejun!
 Avem nevoie de:
- 150 gr zmeura congelata
- 250 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 150 gr zahar
- 125 gr unt moale
- 2 oua
- 125 ml lapte
- 150 gr crema de branza
- 50 gr mac
- 100 gr mascarpone
- 50 gr crema de branza
- 2 linguri zahar pudra
Lasam zmeura sa se dezghete si o punem sa se scurga intr-o strecuratoare.Preincalzim cuptorul la 180C.Amestecam faina cu praful de copt si sare.Punem zahar,unt,oua,lapte,crema de branza si 30 gr de mac.Le amestecam pana la omogenizare.
Adaugam apoi zmeura cu grija.
Umplem uniform aluatul in forme si lasam la cuptor mediu pentru 25 minute.Batem mascarpone impreuna cu zaharul pudra si crema de branza.Decoram apoi briosele racite cu aceasta crema presaram mac deasupra si ornam cu bucle de ciocolata sau diferite forme.
Delicioase!

30.10.2012

Briose cu sunca si ciuperci






Un aperitiv perfect pentru micul dejun sau pentru pachetelul de scoala al copiilor.

Avem nevoie de:
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 100 gr ciuperci champignon
- 150 gr sunca 
- 250 gr faina
- 1 lingura de amestec verdeturi
-  1 priza sare
- 1 priza piper
- 2 1/2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 1 lingurita mustar
- 150 gr iaurt
- 50 gr crema de branza
Preincalzim cuptorul la 180 C.Curatam ceapa si o taiem marunt.Spalam ardeiul il taiem cubulete.Curatam ciupercile si le taiem marunt.Sunca o taiem in bucatele mici.
 Amestecam faina cu amestecul de verdeturi,sare,piper,praf de copt si bicarbonat.Inglobam bucatelele de ceapa si de ardei,ciupercile si sunca.
 Batem oul,adaugam ulei,mustar,iaurt si crema de branza.
Adaugam treptat compozitia de faina si amestecam pana cand se integreaza complet.
 Umplem uniform aluatul in forme si lasam cca 20-25 minute la cuptor.
Se scot de la cuptor, se lasa pentru 5 minute la racit apoi se servesc cat sunt calde.

Foarte bune!

Cookies cu cacao si mascarpone






Aceste minunatii sunt incredibil de delicioase si cu greu poti sa rezisti sa nu mananci,cel putin la noi asa a fost sau mancat atat de repede incat parca nici nu facusem nimic.
Merita sa le incercati.
Avem nevoie de:
- 250 gr aina
- 1 lingurita pra de copt
- 1 ou
- 100 gr zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- 125 gr unt
- 4 linguri cacao
- 1-2 linguri lapte
- 3 linguri mascarpone
- 4 linguri dulceata de caise
Cernem faina,adaugam praful de copt,ou,zahar,zahar vanilat si unt si framantam pana devine un aluat uniform.
 Inglobam cacaua si laptele in aluat.
 Invelim aluatul in folie alimentara si lasam la rece pentru 30 minute.
 Preincalzim cuptorul la 180 C.Formam bulgari mici din aluat.Punem bulgarii de aluat pe hartie de copt intr-o tava,ii aplatizam si ii lasam sa se coaca 8-10 minute la cuptor.
Dupa coacere ii lasam la racit.
Amestecam crema mascarpone cu dulceata de caise.
Unim cate doua fursecuri cu un strat de crema de mascarpone.Se servesc cu mare pofta.
Sunt delicioase!
Sa-i incercati ca sunt tare bune!!!

Tocanita de conopida






Luasem conopida pentru murat si pentru ca mi-a mai ramas, m-am gandit sa pregatesc ceva din ea.M-am oprit la o tocanita gustoasa si frumos mirositoare.

Avem nevoie de:
-  conopida
- 200 gr masline rondele(optional)
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 fir praz
- 400-500 ml suc de rosii (bulion)
- 1/2 lingurita praf usturoi
- sare,piper
- 100 ml ulei
- 1 legatura de patrunjel
Se despart buchetelele de conopida si se spala;se pun la fiert in apa clocotita usor sarata.Se curata si se toaca ardeiul,ceapa si prazul.Se calesc in ulei pana cand ceapa devine transparenta.
Se adauga conopida scursa ...
... praful de usturoi si sucul de rosii.
Continuam fierberea pana cand sosul scade.La ultimele clocote adaugam maslinele(eu nu am pus fiindca nu avusesem in casa atunci) piper,sare dupa gust si jumatate din patrunjelul tocat marunt.
Se serveste fierbinte sau rece presarand patrunjel deasupra.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *