Felie de ciocolata
Aceasta prajitura este una simpla dar si una foarte buna.M-am uitat peste retetele din caietul vechi de prajituri al mamei mele si fiindca cautam o prajitura cu multe oua (asta pentru ca aveam oua multe in frigider)am gasit-o pe asta pe care am savurat-o cu mare placere.
Avem nevoie de:
- 9 oua
- 9 linguri fara varf faina
- 5 linguri cacao
- 2 vanilii
- o jum de lingurita praf de copt
- 9 linguri zahar
- 250 gr margarina rama
- esenta rom
- 200 gr zahar pudra pt crema
Pentru glazura:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 25 gr marg sau unt
- 1 lingura zahar
- 2 linguri apa
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu cele 9 linguri de zahar adaugate treptat.Galbenusurile le amestecam impreuna cu esenta de rom apoi le turnam in albusurile batute spuma amestecand usor.
Adaugam si cele 9 linguri de faina fara varf,praful de copt,cacaua si amestecam usor pana se incorporeaza toata faina in albusuri.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se coace la foc mediu timp de 40-45 minute.In timp ce se coace preparam crema.In vasul de la robot punem margarina rama si adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra amestecand continuu pana se termina zaharul.Apoi adaugam si 2 linguri de cacao iar optional (eu am pus si o lingura de finetti).
Se raceste blatul de prajitura si se taie in doua parti egale.Intindem crema peste blat si acoperim cu cealalta parte de blat.
Ingredientele pentru glazura se topesc pe foc mic amestecand continuu,dupa care aceasta glazura o turnam peste prajitura.
Se lasa la rece pentru 2 ore apoi se poate taia.
E delicioasa!
Avem nevoie de:
- 9 oua
- 9 linguri fara varf faina
- 5 linguri cacao
- 2 vanilii
- o jum de lingurita praf de copt
- 9 linguri zahar
- 250 gr margarina rama
- esenta rom
- 200 gr zahar pudra pt crema
Pentru glazura:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 25 gr marg sau unt
- 1 lingura zahar
- 2 linguri apa
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu cele 9 linguri de zahar adaugate treptat.Galbenusurile le amestecam impreuna cu esenta de rom apoi le turnam in albusurile batute spuma amestecand usor.
Adaugam si cele 9 linguri de faina fara varf,praful de copt,cacaua si amestecam usor pana se incorporeaza toata faina in albusuri.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se coace la foc mediu timp de 40-45 minute.In timp ce se coace preparam crema.In vasul de la robot punem margarina rama si adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra amestecand continuu pana se termina zaharul.Apoi adaugam si 2 linguri de cacao iar optional (eu am pus si o lingura de finetti).
Se raceste blatul de prajitura si se taie in doua parti egale.Intindem crema peste blat si acoperim cu cealalta parte de blat.
Ingredientele pentru glazura se topesc pe foc mic amestecand continuu,dupa care aceasta glazura o turnam peste prajitura.
Se lasa la rece pentru 2 ore apoi se poate taia.
E delicioasa!
Hmmm ciocolata !! O savurez cu placere!!
RăspundețiȘtergereBuna. O intrebare..prin "2 vanilii" te referi la vanilie sau la pliculete de zahar vanilat?
RăspundețiȘtergereBuna,2 vanilii sunt 2 plicuri de zahar vanilat dupa cum se si vede in poza cu ingrediente.O zi placuta.
RăspundețiȘtergere