08.09.2014

Tort inghetat de capsune



Aceasta capodopera inghetata l-am facut cu ceva timp in urma insa nu reusisem sa-l postez.Este un tort delicios si binevenit in zilele calduroase de vara.Se poate prepara si cu zmeura si ciocolata cu menta.


Pentru crema de inghetata:
- 400 gr capsuni
- 1 litru inghetata de vanilie
- 100 gr ciocolata alba
Pentru ornat:
- 200 gr capsuni
- 300 gr napolitane sau biscuiti trasi in ciocolata
- cateva fire de menta proaspata
Inghetata de vanilie se lasa sa se topeasca intr-un castron mare.Intre timp radem ciocolata.Spalam capsunele si le taiem bucati.Ambele se amesteca in masa de inghetata.

Imbracam o forma de tort (eu am ales o forma inimioara) in folie.Introducem jumatate din compozitie si nivelam.Acoperim cu biscuiti sau napolitane cu ciocolata.


Asezam deasupra restul de inghetata cu ciocolata si capsune si nivelam din nou.Forma o acoperim cu folie,o asezam in congelator si o tinem peste noapte.Tortul de inghetata se asaza intr-o forma de blat si se lasa putin sa se dezghete.Indepartam apoi marginea laterala a formei si desprindem folia.Asezam tortul pe un platou.Pentru ornat,se spala capsunele,se curata de codite si se taie felii.Ornam tortul cu capsune si biscuiti sau napolitane trase in ciocolata.Plasam cateva fructe de jur imprejur,asezam cateva frunzulite de menta proaspata. si radem ciocolata alba.

Atunci cand doriti sa taiati felii dintr-un tort de inghetata trebuie sa tineti minte ca inainte de a taia,este bine sa introduceti cutitul in apa fierbinte!Nu serviti tortul chiar inghetat,nu veti mai simti aroma.Este mult mai gustos si mai sanatos sa il lasati sa se dezghete putin,in jur de 15 minute.Astfel el isi va desfasura intreaga aroma asupra papilelor gustative.

Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *