Tort cu mascarpone,ciocolata si capsuni



Avem nevoie:
Blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 100 gr ciocolata amaruie
- 1/2 praf de copt
- 1 filoa esenta rom
Pentru sirop
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita ness
- 200 ml apa
Pentru crema
- 250 gr mascarpone
- 250 ml frisca lichida
- 3 linguri lichior de tiramisu(optional)
- 200 gr capsuni 
Pentru glazura
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
- 25 gr unt
Pentru ornat
- 200 gr capsuni 
- 50 gr ciocolata amaruie
Pentru inceput separam ouale.Albusurile le batem spuma cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu 3 linguri ulei si esenta de rom.Galbenusurile le inglobam in albusuri si amestecam usor.
 Ciocolata amaruie o razuim si o introducem in crema de albusuri.
 Adaugam si faina care a fost amestecata cu cacao si praful de copt.
 Aluatul in introducem intr-o tava de tort (26 cm) o nivelam si o dam la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu.
Blatul copt se lasa sa se raceasca complet.Dupa racire se taie in doua.Amestecam apa,nessul si zaharul apoi insiropam blatul.
Pregatim crema astfel:frisca o batem bine,crema mascarpone o amestecam cu 2 linguri zahar pudra si lichiorul.Frisca o introducem in crema mascarpone.Capsunile le taiem in cuburi,le amestecam cu putin zahar pudra,le lasam sa se scurga de siropul care il lasa apoi le introducem in crema.

Ciocolata amaruie o topim in frisca lichida adaugam apoi untul si il folosim la ultimul blat.Asezam primul blat il insiropam apoi adaugam crema.
 Asezam al doilea blat urmand glazura de ciocolata.Nivelam frumos apoi tortul se decoreaza cu capsuni.Peste capsuni radem ciocolata amaruie.

Pofta buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu