Tiramisu cu fructe de padure


Avem nevoie de:
Blat 
- 4 galbenusuri
- 80 gr zahar pudra
- 2 albusuri
- 75 gr faina
Insiropat
- 125 gr zahar
- coaja de lamaie rasa
- 100 gr fructe de padure
- 1 lingura rom
Jeleu
- 4 foi gelatina sau 1 plic gelatina
- 250 gr fructe de padure
- 2 linguri zahar
- suc de lamaie
Crema
- 100 gr fructe de padure
- 4 foi gelatina sau 1 plic gelatina
- 50 ml suc de portocale
- 75 gr zahar
- coaja rasa de la o portocala
- 125 gr mascarpone
- 330 ml frisca 
Se prepara blatul:se incinge cuptorul la 180 C.Se bat galbenusurile cu 40 gr zahar pudra.Se bat albusurile cu 40 gr zahar pudra.Se amesteca cu grija cele doua compozitii si se inglobeaza faina.Se asaza intr-o tava (22/22 cm) tapetata cu hartie de copt.Se coace cca 20 minute.
Se scoate,se lasa sa se raceasca si se taie blatul pe 2 niveluri.Se prepara siropul:se paseaza fructele,zaharul se da in fiert cu 125 ml apa si se lasa sa infuzeze acolo coaja de lamaie rasa,cca 5 minute.Se strecoara si se incorporeaza 100 gr fructe pasate si romul.
Se prepara jeleul:se inmoaie gelatina in apa rece.Se amesteca piure de fructe cu zahar si suc de lamaie.Se dizolva gelatina la foc moale,se amesteca impreuna cu 2 linguri de piure,apoi cu restul de piure.Se tapeteaza cu folie o tava 22/22 cm si se toarna compozitia de jeleu;se da la congelator cca 60 minute.
Se prepara crema:se paseaza fructele si se strecoara;se inmoaie gelatina.Se da in fiert sucul de portocale cu zahar si coaja de portocala;se dizolva inauntru gelatina.Se inglobeaza in mascarpone si se adauga frisca batuta si piure de fructe.
Se scoate jeleul din congelator si se desprinde din forma.Se asaza blatul pe un platou si se insiropeaza apoi se presara fructe de padure.
Deasupra se asaza jeleul si jumatate din cantitatea de crema;se niveleaza.
Se acopera cu al doilea blat si se insiropeaza.Se intinde deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da tortul la frigider pana se intareste crema.Inainte de servire se orneaza cu fructe de padure.
Pofta buna!

Comentarii