Catina cu miere

 Am primit de la cineva cateva crengute de catina,bucurandu-ma nespus de mult, mai ales ca stiam cat este de buna pentru organismul nostru.Nu am curatat niciodata catina si sincera sa fiu daca nu era Nely de la care am invatat cum se curata mai usor cred ca imi lua o zi intreaga pana sa le termin de curatat.Multumesc tare mult pentru sfat Nely.
Catina,fruct dulce-acrisor,poate fi consumata in stare pura sau in amestec cu miere.Dimineata pe stomacul gol o lingurita de catina cu miere va face minuni pentru organismul nostru.Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele.Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F.Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat contine morcovul).
Avem nevoie de:
- catina
- miere
 Asadar pentru a se curata mai usor fructele de catine,se spala apoi se introduc in congelator pentru 4-5 ore.
Dupa congelarea bobitelor de catina se curata de pe crengute avand grija la tepi.Se spala in mai multe ape dupa care le strecuram foarte bine.Le asezam in borcane apoi turnam miere peste fructe cat sa le acopere.Se pastreaza la frigider timp de 7-10 zile pentru macerare.Dupa 10 zile se cate o lingurita pe stomacul gol in fiecare dimineata timp de 30 zile.Este indicat ca o astfel de cura sa se tina in fiecare an.
Multa sanatate cu catina si miere!

Comentarii