Conopida murata






Imi place atat de mult conopida murata si totusi nu am pus niciodata la murat,insa anul acesta am hotarat sa am in camara mea si conopida murata.Nu pot sa va spun cat de buna este dar cu primul borcan inceput cu siguranta va voi spune daca e gustoasa sau nu.Dar eu cred totusi ca o sa fie foarte buna.
Avem nevoie de:
- 3 conopide
- 1 kg morcovi
- 100 ml otet
- foi de dafin
- piper boabe
- boabe de mustar
- boabe de ienibahar
- sare grunjoasa
- apa cat cuprinde
Spalam bine conopida o rupem in buchetele si o lasam in apa cu otet 30 de minute pentru a indeparta eventualii gandacei.
Asezam buchetelele de conopida in borcane bine sterilizate.Asezam felii de morcovi printre buchetelele de conopida si punem foi de dafin,boabe de piper,de mustar si de ienibahar.
 Separat fierbem apa cu cate o lingura de sare la fiecare litru si turnam saramura fierbinte peste conopida.(in unele borcane ca solutie am pus saramura cu sare iar in altele am folosit un plic cu pikant fix dulce-acrisor+apa+zahar+otet)Sunt tare curioasa cum sunt la gust. :D Inchidem borcanele ermetic si le depozitam intr-un loc rece si bine aerisit.
Se foloseste ca garnitura la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.

 Asadar a venit si momentul sa va spun cum este conopida murata.Super super buunaa ,nici nu ma asteptam sa fie chiar atat de gustoasa,asa ca de acum inainte cu siguranta in camara mea va fi si aceasta muratura delicioasa.
Pofta buna!

Comentarii

  1. Si eu sunt curioasa de cum o sa fie la gust. Eu am pus conopida cu asortate la butoi, asa simpla n-am incercat, oricum trebuie sa fie tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa am mancat si eu la cineva pusa asortata cu alte legume si mi-a placut foarte mult.Sper sa fie buna si asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da conopida muratá e ceva delicios,,,minunatá.FELICITÁRI.!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu