Conopida pane cu sos de branza
Este un aperitiv usor crocant cu miez cremos la interior care se poate servi cu un sos de branza acrisor sau se mai poate servi si cu mujdei de usturoi.O reteta foarte simpla (ideala pentru gospodinele incepatoare) si foarte gustoasa!
Avem nevoie de:
- 1 conopida mica
- 1-2 ou
- pesmet
- ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sosul de branza:
- 100 gr crema de branza
- 2 linguri maioneza light
- 1/2 suc de lamaie
- patrunjel verde
- sare
Conopida se spala ,se desface in buchetele si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Se lasa la fiert pentru 5-10 minute apoi se scurge foarte bine.
Se presara sare pe fiecare buchetel apoi se introduc in pesmet si se tavalesc pe toate partile.
Oul se bate bine cu putina sare apoi cufundam conopida in ou si o intoarcem pe toate partile sa se acopere uniform peste tot cu ou.
Le prajim in ulei bine incins apoi le scoatem pe un servetel absorbant.
Pentru sos amestecam crema de branza cu maioneza,zeama de la lamaie,patrunjelul tocat si cu putina sare.
Servim conopida cu sosul de branza deasupra.
Delicios!
Pofta buna!
Arata f bine,o sa incerc reteta ;).Yummmmm
RăspundețiȘtergere