Prajitura cu trei feluri de blat



Pentru blatul galben avem nevoie de:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- coaja de lamaie rasa
- 1 lingurita praf de copt
Pentru blatul maro avem nevoie de:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de rom
Pentru blatul cu nuca avem nevoie de:
- 4 albusuri
- 4 linguri de zahar
- 8-10 linguri nuca macinata
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema avem nevoie de:
- 4 galbenusuri
- 10-12 linguri de zahar 
- 2 pach unt
- 3 linguri cacao
- 100 gr ciocolata amaruie
- nuca de cocos pentru ornat
Pentru inceput pregatim primul blat.Batem albusurile spuma impreuna cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie apoi le incorporam in albusuri impreuna cu coaja de lamaie rasa.
Adaugam faina si praful de copt amestecand usor.Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor aprox 35-40 minute la foc mediu.Dupa coacere foaia se raceste.
Pregatim blatul al doilea.Albusurile se bat spuma impreuna cu zahar.Galbenusurile le frecam cu esenta de rom apoi le introducem in compozitia de albusuri.La final adaugam faina care a fost amestecata cu cacao si praf de copt.
Introducem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu.Dupa coacere prajitura se raceste.
Pregatim si ultimul blat de nuca.Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar.Se adauga nuca macina,faina si praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 30-40 minute.Dupa coacere prajitura se raceste.
Dupa ce am pregatit cele trei blaturi pregatim si crema de ciocolata.Cele 4 galbenusuri le amestecam cu zahar pe baie de aburi pana se topeste.
Dupa topirea zaharului se ia de pe foc si se raceste apoi se adauga cacao.Cele 2 pach de unt se pun la robot si se amesteca putin apoi se adauga treptat cate o lingura din galbenusuri.
Se poate pune si crema de finetti (optional).
Crema astfel optinuta se imparte in trei parti egale.Punem blatul de cacao apoi asezam o parte din crema.
Asezam blatul galben si din asezam o parte din crema.
Deasupra asezam si ultimul blat de nuca.Ciocolata o topim cu putina frisca lichida (eu am pus 50 ml frisca la o ciocolata)Turnam ciocolata topita deasupra blatului de nuca.Peste ciocolata presaram nuca de cocos.
Pofta buna!

Comentarii