Ciorba de salata ardeleneasca
Se spune ca una dintre cele mai bune mancaruri traditionale romanesti este cea din partea ardealului.De fapt,mancarea traditional romaneasca este una foarte delicioasa indiferent din ce parte a tarii provine.De aceea m-am gandit sa pregatesc o ciorba de salata ardeleneasca.Fiind o mancare traditionala aceasta ciorba se mananca cu mamaliguta cu branza sau pur si simplu cu mamaliguta calda.Este absolut delicioasa si binevenita la orice ora,calda sau rece merge perfect atunci cand ai pofta de o ciorba de salata ardeleneasca.
Avem nevoie de:
- 4-5 salate frumoase
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- lapte,otet
- 2 oua
- o bucata de slanina
- smantana
- 1 ceapa mica
Taiem marunt slanima si o punem intr-o oala sa se prajeasca.Adaugam si frunzele de salata spalate si rupte bucatele.Le lasam sa se caleasca cateva minute dupa care adaugam ceapa intreaga,usturoiul,1-2 l apa si 4-5 linguri de otet.
Separat batem ouale cu o lingura de faina,4-5 linguri de smantana si o cana de lapte.Cand totul e fiert se adauga dresatura de smantana in oala si se amesteca.Ciorba se serveste cu mamaliguta cu branza.
Este delicioasa!
Avem nevoie de:
- 4-5 salate frumoase
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- lapte,otet
- 2 oua
- o bucata de slanina
- smantana
- 1 ceapa mica
Separat batem ouale cu o lingura de faina,4-5 linguri de smantana si o cana de lapte.Cand totul e fiert se adauga dresatura de smantana in oala si se amesteca.Ciorba se serveste cu mamaliguta cu branza.
Este delicioasa!
Foarte simpla si foarte buna!!
RăspundețiȘtergereLa ciorba de salata eu mai pun si omleta cu slanina sau sunca
RăspundețiȘtergere