Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Ciorba de fasole verde este o ciorba de vara,usoara,un pic acrisoara dar si satioasa.Foarte usor de preparat si foarte economica.Se mananca atat simpla cat si cu smantanica,iar daca mai pui si putina mamaliguta cu branza este super perfecta!
Avem nevoie de:
- 500 gr fasole verde
- 400 ml bulion sau pasta de rosii
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel radacina
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de leustean
- 2 linguri de otet
- 4-5 catei de usturoi
- 1 telina mica
- o jum ardei gras
sare/vegeta
- 3 linguri ulei
- 1 lingura faina
Pentru inceput curatam de codite fasolea si o spalam cu apa rece.Zarzavaturile (morcovii,ardeiul gras,patrunjelul radacina,pastarnacul si telina)se spala si se taie marunt.Intr-o oala punem apa la fiert dupa care adaugam zarzavatul,verdeata,sare dupa gust si apoi fasolea verde.Se lasa sa fiarba pana cand e facuta bine fasolea, cca 30-35 minute.
Separat intr-o craticioara punem uleiul si adaugam ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul tocat.Se lasa putin la prajit dupa care adaugam faina si apoi stingem cu bulionul de rosii.
Spre sfarsit cand e fiarta fasolea si zarzavaturile se pune rantasul intr-o sita si se strecoara in ciorba.
Mai lasam cateva clocote apoi adaugam si otetul dupa gustul fiecaruia.(eu am pus 2 linguri de otet)La final tocam verdeata si adaugam fie in farfurie fie in oala cu ciorba.
Se serveste simpla sau cu smantana.In ardeal ciorba asta se mananca cu mamaliguta cu branza,.....un deliciu!
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu