Prajitura cu mousse de cafea
Este o prajitura pur si simplu delicioasa.Puteti pregati aceasta prajitura intr-o forma rotunda detasabila obtinand astfel un tort delicios.
Avem nevoie de:
Pentru blat
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 2 linguri cacao neagra
- 1 lingura cafea macinata
Pentru mousse
- 2 lingurite cafea ness
- 150 gr ciocolata amaruie
- 4 oua
- 4 linguri coniac sau lichior de cafea
- 3 linguri zahar pudra
- o ceasca de cafea preparata
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr nuci sau migdale prajite
Pentru blat separam ouale,albusurile le batem cu zahar pana devine o spuma tare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul.Galbenusurile le introducem in spuma de albusuri amestecand cu grija.Ingredientele uscate le amestecam apoi introducem lingura cu lingura in spuma de albusuri.Compozitia o turnam in tava (30/27)unsa sau in forma de tort (26 cm).O dam la cuptorul incins la foc mediu pentru 40-45 min sau cu testul scobitorii(cand scobitoarea iasa curata atunci prajitura este gata).
Blatul il insiropam cu cafea preparata.Pentru crema dizolvam nessul in 4 linguri apa fierbinte apoi punem ciocolata rupta bucati.O punem la foc mic amestecand mereu pana la topirea ciocolatei.O lasam deoparte.
Galbenusurile le amestecam cu 1 lingura de zahar pudra pana obtinem o spuma.
Turnam ciocolata topita,lichiorul sau coniacul si amestecam totul.Batem albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar incorporandu-le apoi in compozitie.
Daca crema vi se pare prea moale se poate pune 1/2 pachetel de gelatina dizolvata.Turnam spuma de cafea peste blat,ciocolata topita cu 1-2 linguri de apa sau cafea,presaram nucile sau/si migdalele prajite si zdrobite si dam prajitura la rece minimum 4 ore.
Pofta buna!
Avem nevoie de:
Pentru blat
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 2 linguri cacao neagra
- 1 lingura cafea macinata
Pentru mousse
- 2 lingurite cafea ness
- 150 gr ciocolata amaruie
- 4 oua
- 4 linguri coniac sau lichior de cafea
- 3 linguri zahar pudra
- o ceasca de cafea preparata
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr nuci sau migdale prajite
Pentru blat separam ouale,albusurile le batem cu zahar pana devine o spuma tare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul.Galbenusurile le introducem in spuma de albusuri amestecand cu grija.Ingredientele uscate le amestecam apoi introducem lingura cu lingura in spuma de albusuri.Compozitia o turnam in tava (30/27)unsa sau in forma de tort (26 cm).O dam la cuptorul incins la foc mediu pentru 40-45 min sau cu testul scobitorii(cand scobitoarea iasa curata atunci prajitura este gata).
Blatul il insiropam cu cafea preparata.Pentru crema dizolvam nessul in 4 linguri apa fierbinte apoi punem ciocolata rupta bucati.O punem la foc mic amestecand mereu pana la topirea ciocolatei.O lasam deoparte.
Galbenusurile le amestecam cu 1 lingura de zahar pudra pana obtinem o spuma.
Turnam ciocolata topita,lichiorul sau coniacul si amestecam totul.Batem albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar incorporandu-le apoi in compozitie.
Daca crema vi se pare prea moale se poate pune 1/2 pachetel de gelatina dizolvata.Turnam spuma de cafea peste blat,ciocolata topita cu 1-2 linguri de apa sau cafea,presaram nucile sau/si migdalele prajite si zdrobite si dam prajitura la rece minimum 4 ore.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu