Salata de vinete
Este una din preferatele mele ''vinete cu maioneza.'' Nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i placa salata de vinete. Probabil toata lumea stie cum se prepara o salata de vinete,insa am sa va prezint si varianta mea.Este tare gustoasa!
Avem nevoie de:
- 4 vinete medii
- ulei
- 1 galbenus
- 1 sfert de lingurita mustar
- 1-2 catei de usturoi(optional)
- 1 lingura salata maioneza light hellmann's(optional)
Se coc vinetelepe gratar sau pe o tabla la aragaz,se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care le curatam de coaja si le lasam sa se scurga intr-o strecuratoare.Vinetele se toaca cu un satar de lemn pentru a nu zdrobi semintele(nu folositi blenderul sau robotul tocmai din aceasta cauza - daca zdrobiti semintele,vinetele vor fi amare).Se adauga sare dupa gust si usturoiul tocat(se poate si fara dar este mult mai gustoasa salata cu usturoi).
Intre timp pregatim maioneza.Punem intr-un castron un galbenus si adaugam mustarul.
Treptat adaugam cate putin din ulei in galbenus amestecand continuu pana obtinem maioneza dorita.Adaugam si o lingura de maioneza light.Cantitatea de maioneza poate diferi in functie de preferinte,mai mult sau mai putin.
Vinetele reci se adauga peste maioneza amestecand cu o lingura de lemn.
Salata se serveste rece alaturi de paine proaspata sau prajita si rosii.
Aici am umplut si cateva rosii cu salata de vinete.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu