Tort ''Camasa''


 Pentru blat avem nevoie de:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 1 fiola esenta rom
- 1 plic praf de copt
- 50-100 gr alune macinate
- 6 linguri faina fara varf
Pentru crema avem nevoie de: 
- 100 gr ciocolata alba
- 300 gr frisca lichida
- esenta migdale
- 50 gr unt
- 200 gr ciocolata amaruie
- 5 oua
- 2 lingurite fara varf ness
- 1 lingura zahar pudra
- 200 gr capsuni
- o canita de zahar+100 gr alune pentru caramelizat(optional)
Inainte de a incepe pregatirea blatului,pregatim crema alba care trebuie sa stea la rece.Se pune pe foc mic 200 ml frisca lichida si se topeste ciocolata alba.Se aduce la temperatura camerei,se adauga cateva picaturi esenta migdale dupa care o punem la frigider.(eu am pus-o la congelator pentru o jumatate de ora)Separam ouale.Albusurile se bat spuma adaugand treptat cele 7 linguri de zahar.Galbenusurile se amesteca impreuna cu esenta de rom apoi se adauga peste albusuri.
Se amesteca bine dupa care adaugam faina,cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.La sfarsit se adauga si alunele macinate.Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 minute.Blatul se raceste apoi se taie in doua parti egale.Pentru crema neagra punem pe foc mic intr-o cratita mai mare 100 ml frisca lichida si adaugam ciocolata amaruie.Dupa topirea ciocolatei se ia de pe foc si se inglobeaza untul apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand energic.
Se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei apoi se adauga 2 lingurite de ness.
Adaugam apoi si albusurile care au fost batute spuma cu o lingura de zahar pudra.
Aceasta este crema neagra.Scoatem de la rece frisca in care sa topit ciocolata alba si o batem cu mixerul pana devine ca si crema de unt.Crema neagra se aseaza pe blat,urmata de crema alba.Se amesteca delicat prin ele astfel incat sa ia nastere un aspect marmorat.
Se niveleaza si se acopere cu un strat de alune caramelizate(pentru alune caramelizate se topeste zahar,se adauga alunele apoi se lasa la racit si se maruntesc cu batatorul de snitel)urmate apoi de un strat de capsuni taiate in doua.
Se acopera cu celalalt blat,se mai pune un strat subtire de crema alba.
Tortul se acopera cu pasta din marshmallows ca sa dea forma camasii.
 Iar aici va servesc cu o felie delicioasa de tort cu gust de ness,capsuni si alune caramelizate.

Comentarii

  1. Ma bucur ca am descoperit acest blog minunat!... tortul este foarte frumos! Felicitari si LA MULTI ANI sotului tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Nely.
    Ma bucur ca iti place blogul meu si te astept sa ma mai vizitezi.

    RăspundețiȘtergere
  3. esti cu adevarat dulce Camy:)super prajituri si torturi,mi-am scris citeva retete,Domnul sa te binecuvinteze si sati dea sanatate-lydia din zalau

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Lidia!Te mai astept sa ma mai vizitezi!

    RăspundețiȘtergere
  5. adevarata arta acest blog

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu