01.02.2018

Prajitura cu caramel si ciocolata

Avem nevoi de:
- 220 gr faina
- 80 gr cacao neagra
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 3 gr sare
- 180 gr zahar
- 2 oua
- 110 ml ulei
- 240 ml smantana dulce cu 35% grasime
- 1 fiola esenta vanilie
- 240 ml apa fierbinte
Pentru ungerea blatului:
- 350-400 gr caramel sau dulce de leche
Pentru sos caramel:
- 150 gr zahar
- 45 ml apa
- 90 ml frisca lichida
- 25 gr unt
Pentru crema:
- 400 ml frisca lichida
- 100 ml sos caramel
Prima data ne ocupam de sos caramel:punem zaharul cu apa la foc mic si lasam pe foc pana isi schimba culoarea din alb in galben-maroniu apoi adaugam frisca lichida(aveti grija sa nu va ardeti pt ca va incepe sa fiarba si sa iasa aburi)si amestecam repede urmand sa mai stea pe foc 2-3 minute.Luam de pe foc si punem untul,sarea si esenta de vanilie.Lasam la racit,iar intre timp pregatim blatul.
Pregatim blatul de ciocolata astfel:ouale cu zahar si ulei le batem cu mixerul pana se face spuma apoi adaugam smantana,esenta de vanilie si amestecul de faina.Faina se amesteca cu cacao,sare si bicarbonat de sodiu.
Mixam compozitia pana se patrunde toata faina apoi adaugam si apa fierbinte mixand in continuare.Compozitie trebuie sa fie destul de subtire.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc 180'C pentru 30 minute.Se lasa la racit apoi cu coada unei linguri se fac gauri in blat.
Prin aceste gauri se pune caramelul sau dulce de leche.
Batem frisca lichida apoi punem caramelul si mixam pana se incorporeaza in frisca.
Punem crema peste blatul de ciocolata.Deasupra cremei intindem in linii sos de caramel apoi presaram ciocolata razuita.
Delicioasa!

Un comentariu:

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...