15.01.2018

Tort de ciocolata si biscuiti

Avem nevoi de:
- 800 gr biscuiti digestivi
- 100 gr nuci prajite
- 60 gr cacao neagra
- 125 gr zahar
- 240 ml apa
- 1 fiola esenta rom
- 150 gr unt
-120 gr ciocolata amaruie
- 120 ml smantana pt frisca 32%grasime
- nuci sau migdale tocate grosier
Biscuitii îi zdobim cu mana in bucati mai mari.Nuca o punem la prajit scoatem coaja si apoi o amestecam cu biscuitii.
Intr-un castron punem zaharul,cacao si apa.Punem pe foc adaugand si untul lasand sa fiarba pana se topeste untul cca 5-7 minute.
Adaugam esenta de rom apoi o lasam la racit pt 10 minute dupa care o turnam in castronul cu biscuiti.
Amestecam pana intra tot siropul in biscuiti.Asezam compozitia intr-o tava de tort (24 cm) si presam bine cu lingura.
O punem la rece pana pregatim ciocolata.Frisca o dam in fiert apoi o turnam peste bucatelele de ciocolata,lasam 2 minute dupa care amestecam.Ciocolata o turnam deasupra peste tort.Ornam tortul pe margine cu migdale tocate grosier si praline sau dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...