03.01.2018

Prajitura vanilata cu mascarpone

Avem nevoie de:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri cacao neagra
- 1 fiola esenta vanilie
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 500 ml frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- 1 fiola esenta vanilie
- 1-2 lingurite ness
- 250-300 ml apa
- 1 lingurita zahar
Se separa ouale. Albusul se bate spuma cu zahar dupa care se adauga galbenusul amestecand usor.Faina se amesteca impreuna cu cacao apoi se inglobeaza in compozitia de albusuri.Compozia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu 180C pentru 35-40 minute.Blatul se lasa la racit,dupa care se insiropeaza cu ness,apa si zahar.Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zahar pe baie de aburi pana se topeste zaharul apoi se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.Adaugam si esenta de vanilie.Mascarpone se bate putin cu mixerul apoi din crema de galbenusuri adauga cate o lingura in crema mascarpone.Frisca se bate bine apoi se adauga in crema de mascarpone si galbenusuri.Blatul il taiem in doua si intindem jumatate din crema peste blat.
Se pune al doilea blat, il insiropam apoi punem cealalta jumatate de crema.Presaram cacao neagra deasupra si ornam cu frunze de menta si coacaze rosii.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...