08.10.2014

Gogosele cu mar si caramel

Avem nevoie de:
- 150 ml lapte
- 50 gr unt
- 400 gr faina
- 7 gr drojdie uscata sau 1cub de drojdie proaspata
- 50 gr zahar plus 50 gr pentru presarat
- 1/2 lingurita scortisoara plus 1 lingurita pentru presarat
- 1 ou mare,batut
- 1 mar ras
- ulei pentru prajit
- 400 gr caramel din borcan
Incalzim laptele intr-o cratita,adaugam untul si punem cratita deoparte pana cand laptele s-a racit,cat sa ajunga la temperatura corpului,iar untul sa topit.Adaugam si drojdia proaspata iar daca este uscata o amestecam cu faina.
 Punem faina intr-un castron mare alaturi de zahar,scortisoara si 1/2 lingurita sare si amestecam ingredientele.Facem o adancitura la mijloc si adaugam laptele,oul si marul ras.
Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu putin ulei o tava mare de copt.Framantam inca putin aluatul pentru a elimina bulele de aer.Rupem o bucata de aluat de marimea unei mici mingi si o asezam in tava apoi o turtim putin.Lasam sa mai creasca inca 15-30 minute.
Intr-o farfurie amestecam zaharul cu scortisoara.Intr-o tigaie punem ulei la incins,asezam cativa gogosi in tigaie si ii prajim pana devin aurii.
Le scoatem intr-o farfurie pe un servet de bucatarie din hartie ca sa absoarba tot uleiul dupa care ii tavalim in zahar si scortisoara.
Pentru a umple gogosile cu caramel introducem intr-un con cu o rozeta la capat introducem varful in gogoasa umpland asftfel fiecare gogoasa.Se serveste cu caramel extra.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *