01.11.2013

Cuburi de cocos cu jeleu sau gem

Un desert rapid ,foarte aromat si foarte delicios!

Avem nevoie de:
- 50 gr ciocolata alba
- 2 oua
- 100 gr unt moale
- 75 gr zahar
- 50 gr faina
- 150 gr nuca de cocos
- esenta de vanilie
- 250 gr jeleu de gutui sau gem de caise
- 50 gr ciocolata amaruie
Incalzim cuptorul la 180 C.Tava se tapeteaza cu hartie de copt (30/20).Tocam marunt ciocolata alba.Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pe care il pudram si untul.
Se incorporeaza faina,ciocolata alba,fulgii de cocos cu exceptia a 2 linguri si esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma si se inglobeaza in compozitie.
Aluatul se toarna in tava,se netezeste si se coace pe sina din mijloc a cuptorului timp de 15 minute.
Dupa coacere,se raceste complet apoi se taie in doua.
Jeleul se incalzeste si se pune pe primul blat.Eu am pus gem de caise pe care nu l-am mai incalzit.
Se asaza al doilea blat deasupra si se preseaza putin.Prajitura se taie in cuburi  si se orneaza cu ciocolata topita si fulgii de cocos ramasi.
Delicioasa!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *