LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20120717

Cornulete cu finetti


Wekeendul trecut m-i s-a facut o pofta de cornulete cu finetti dintr-acelea asa cum le facea mama mea si bineinteles ca am trecut la treaba.Este adevarat ca muncesti putin la ele insa rezultatul este pe masura.
Avem nevoie de:
- 1 kg de faina
- 25 gr drojdie
- 1 praf de copt
- 150 ml ulei
- 2 oua
- 500 ml lapte
- 300-400 gr finetti
- 2 linguri zahar
-2 plicuri  zahar vanilat
- 400 gr zahar
- 300 ml apa
Intr-o cratita mai mare punem faina iar la mijloc ii facem o gaura in care adaugam ouale batute spuma,zaharul vanilat,praful de copt stins cu zeama de lamaie si uleiul.
Separat intr-un bol punem laptele caldut in care am dizolvat zaharul,adaugam drojdia si il lasam sa creasca 5 minute dupa care il turnam in compozitia de faina.
 Framantam un aluat nelipicioas si elastic.Aluatul obtinut il impartim in doua parti egale.
Intr-o parte se adauga 2 linguri cacao si se framanta bine pana se patrunde toata cacaua.Le lasam la dospit separat acoperite cu folie de naylon pana isi dubleaza volumul.
Dupa dospire,aluatul se imparte in sase parti egale.
Luam din fiecare cate o bucata si o intindem cu sucitorul pe masa de lucru intr-o forma cat mai rotunda.Partea alba trebuie sa fie mai mare decat partea maro.Intre timp celelalte bucati le acoperim cu o folie de naylon pentru a se evita uscarea aluatului.
 Partea alba o vom aseza peste partea maro.
Apoi se taie in 12 bucati ...
... iar pe fiecare bucata se pune cate o jumatate de lingurita finetti si se ruleaza usor presand putin pe margini pentru a nu iesi ciocolata cand va fi pus la cuptor.

Se procedeaza la fel pana se termina toate bilutele de aluat.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 200 C pentru 30-35 minute.(depinde de cuptorul fiecaruia)
Intre timp caramelizam zaharul stingandu-l cu o cana de apa.Il mai fierbem apoi inca 5 minute pana se topeste tot zaharul caramelizat.Se scot cornuletele de la cuptor si asa fierbinti se pun in acest sirop de zahar pentru 30 secunde maxim 1 minut.
Se scurg putin dupa care se tavalesc in nuca de cocos.
Se pot servi imediat.


 Sunt grozav de buuuneee!!!!!

7 comentarii:

  1. sunt grozave! eu le fac cu branza de vaca , dar cu finetti sigur sunt la fel de bune!pup

    RăspundeţiȘtergere
  2. Asa e alinutzika sunt grozave,delicioase.Cu siguranta si cu branza de vaci sunt delicioase!Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Anonim06:24

    Scuze,dar finetti e ciocolata cum e nutella?SI mai ceva Camy' nu am observat dar nu am vazut tort dobos'te rog daca ai reteta srieo-am facut gogosile au iesit gustoase,noua new place mult tort dobos ,multumesc God Bless You

    RăspundeţiȘtergere
  4. Da este ca si nuttela doar ca nuttela este mult mai buna.Cat despre tortul Dobos tocmai saptamana trecuta l-am facut insa am o problema cu laptopul si nu pot inca sa introduc reteta.Sper cat de curand sa se rezolve.Intr-adevar este foarte foarte bun tortul Dobos.O zi placuta!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Anonim12:33

    Cred ca am mai gustat asa ceva la gospodinele din sat de la bunica mea. Astea sunt retete traditionale cred, nu?

    RăspundeţiȘtergere
  6. O daaa, sunt retete vechi dar si traditionale si foarte gustoase!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Anonim16:20

    Si unde punem zaharul vanilat?

    RăspundeţiȘtergere

Onlinebutton