22.02.2013

Patratele cu floricele de porumb si covrigei






Incanta-ti copiii sau prietenii cu aceste snacksuri rapide,gustoase si delicioase.

Avem nevoie de:
- 300 gr bezele gumate marshmallows
- 140 gr floricele de porumb
- 150 gr covrigei sau sticksuri 
Punem marshmallows-ul intr-o cratita mare si le topim pe foc mic amestecand continuu.Adaugam amestecand floricelele de porumb si covrigeii tocati grosier.
Dupa nici un minut veti observa ca incepe sa se ingreuneze amestecatul iar compozitia va fi doar firicele de ate.
Luam cratita de pe foc si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(23/33)
Lasam tava la rece aproximativ 10-15 minute.Taiem in patrate cu un cutit bine ascutit.
Va fi si mai aspectos daca marshmallows-ul va fi colorat.Se pot modela si cu mana in forma rotunda.
Incercati-i, sunt deliciosi!

Biscuiti - inimioara






Biscuiti deliciosi pentru cei dragi!

Avem nevoie de:
- 175 gr faina
- 100 gr unt
- 85 gr zahar
- 1 galbenus
- 5 bomboane in forma de bastonase
Punem faina si untul intr-un castron si amestecam cu mainile pana obtinem un aluat faramicios.Adaugam apoi zaharul,galbenusul si 1-2 linguri apa rece.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat moale.
Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam la frigider timp de 20 minute.Incingem cuptorul la 200 C.Tapetam o tava cu hartie de copt.Punem bomboanele intr-o punga si le zdrobim cu sucitorul.Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem bine aluatul cu sucitorul.Folosim o forma mare de fursecuri (inima) pentru a decupa din aluat,apoi pe cea de 3 cm pentru a decupa o inimioara mica in centrul fiecarui biscuite mare.In mijlocul fiecarui biscuite punem bomboane zdrobite si ii dam la cuptor pentru 8-10 minute sau pana se rumenesc frumos.
Scoatem tava din cuptor,presaram peste inima lipicioasa a biscuitilor resturi de bomboane zdrobite.Ii lasam sa se raceasca complet apoi ii putem servi sau ii putem aseza intr-o cutie speciala daruindu-i cuiva drag.
Deliciosi!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *