Pentru blat avem nevoie de:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 8 linguri faina
- esenta vanilie
Separam ouale.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie apoi le introducem in albusuri.
Incorporam si faina amestecand usor.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Se lasa la cuptor mediu pentru 45 minute.(pentru castel a fost nevoie pentru inca un blat de tort asa ca am mai facut inca unul dar de cacao)
Pentru crema avem nevoie de:
- 300 gr zmeura
- sucul de la 2 lamai
- 1 plic foi gelatina
- 200 gr crema de branza
- 250 gr frisca hulala
- 1 plic jeleu de fructe
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr zahar pudra
Sucul de la lamaie se amesteca cu 500 ml apa,jeleul de fructe si zaharul pudra.Se lasa sa stea pe foc pana se dizolva totul.Foile de gelatina se lasa in multa apa rece apoi se adauga la compozitia de jeleu.
Intre timp crema de branza se amesteca cu zaharul vanilat si compozitia anterioara se inglobeaza aici,lingura cu lingura.Crema se da la rece cca.20 minute,pana ce incepe sa se lege.
Zmeura se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scurg.Frisca se bate se adauga zmeura spalata apoi se amesteca in compozitia de branza.
Daca este prea moale se lasa la frigider pana se leaga.
Pentru formarea castelului avem nevoie de urmatoarele forme de blat.
Urmeaza umplerea tortului cu crema.Eu am insiropat putin blatul de tort.
Aici asezam capacul si il imbracam in pasta de marshmallows.
La fel se procedeaza si cu celalalt blat mic plus turnurile castelului.
Iar aici cu multa rabdare am imbracat si celelalte turnulete si le-am decorat cu floricele,iarba,frunze si bineinteles printesele care nu trebuie sa lipseasca din castel.