14.09.2011

Ciuperci pane

Din ciuperci proaspete putem pregati oricand un preparat foarte simplu si foarte apetisant cum sunt aceste ciuperci pane.Un aperitiv foarte gustos,foarte usor de facut si deosebit de savuros!
Avem nevoie de:
- 500 gr ciuperci
- 50 gr faina
- 50 ml bere
- boia dulce sau iute
- sare,ulei pentru prajit
Alegem ciupercile cu palariile mari,desprindem coditele,le curatam de coaja le spalam si le punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 3 minute.Se scot la scurs apoi dacasunt mari le taiem in jumatati.
Facem un aluat nu foarte gros,spre subtire din faina,boia,sare si bere.
 Trecem fiecare palarie prin acest aluat.
Le prajim in tigaie in ulei incins pe ambele parti apoi le scoatem pe un servetel de hartie.
Se servesc ca atare alaturi de salata.
Delicioase!

12.09.2011

Tort ''Catelus''

Pentru acest tort ,,catelus'' care a fost tare mult apreciat de copii,am folosit salam de biscuiti ca blat si imbracat cu crema din ciocolata alba si frisca.A fost absolut delicios!
Asadar blatul a fost facut din salam de biscuiti pe care reteta o puteti gasi aici.
Pentru imbracarea catelului am topit 300 gr ciocolata alba(primola) in 500 ml frisca lichida(hulala) apoi am lasat-o la frigider peste noapte sau la congelator pentru 1 ora.Am batut crema cu mixerul pana a devenit tare.Din salam de biscuiti am modelat forma unui catelus.
Apoi l-am imbracat intr-un strat subtire de frisca simpla.
Cu ajutorul unei forme am realizat blanita catelului pe care am inceput-o de la baza spre varf pana am terminat tot catelul.
Iar aici o sectiune cu felia de tort.
Pofta buna!

Snitel aperitiv


Este un aperitiv rapid si gustos pentru orice varsta.Este ideal pentru mesele festive.
Avem nevoie de:
- 300 gr sunca
- 500 gr cartofi 
- 100 gr branza topita
- 1 ou
- 50 gr pesmet
- sare
Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare,apoi ii scurgem apa si ii zdrobim ca pentru piure.Adaugam branza topita si potrivim de sare.
Pe fiecare felie de sunca se pune din amestecul de cartofi cu branza.
Rulam sunca cu umplutura in interior.
 Trecem fiecare rulou prin ou batut.
Apoi il trecem prin pesmet.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem apoi pe un servetel absorbant.
Se servesc simple sau alaturi de o salata.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *