30.01.2013

Waffe cu fructe de padure si ciocolata - Aluat standard






Din nou pentru micul dejun astazi va propun waffe cu: fructe,cu ciocolata,sirop de artar,miere,dulceata sau pur si simplu doar pudrate cu zahar pudra vanilat.
Sunt delicioase iar copiii vor fi incantati pentru un asa mic dejun delicios!
Pentru aceste waffe trebuie sa aveti aparat.
 Avem nevoie de:
Pentru cca 20 de waffe
- 250 gr margarina sau unt (la temperatura camerei)
- 150 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 oua
- 500 gr faina
- 1 praf de copt
- 500 ml lapte
- 1 paharel de rom sau esenta de rom
Batem ouale si le amestecam cu zahar si margarina/untul pana obtinem un aluat omogen.
Adaugam zaharul vanilat si romul/esenta rom.Adaugam apoi faina si praful de copt si amestecam.Apoi adaugam treptat laptele si amestecam pana aluatul devine omogen si consistent.
Cam asa trebuie sa arate aluatul.
Incalzim aparatul de waffe si le ungem cu putin unt.Turnam cca 1 polonic de aluat in mijlocul plitei de jos si inchidem.
Coacem fiecare waffa cca 3 minute sau daca le doriti mai coapte le mai lasati.
Dupa coacere ungem fiecare waffa cu sirop de ciocolata si asezam fructe de padure.Noi asa le-am savurat,insa puteti sa puneti ce doriti.Se pot lasa intregi sau se pot taia in sferturi.
Pofta buna!

28.01.2013

Placinta englezeasca






Acest fel de placinta este de fapt un mic dejun special.Incepeti ziua cu ceva delicios si satios pentru o zi cat mai perfecta. 
Avem nevoie de:
- 1,5 kg cartofi,taiati in cuburi cu latura de 1 cm
- 4 linguri ulei de masline,plus extra pentru stropit
- 6 cepe verzi 
- 2 crengute de cimbru
- 25 gr unt moale,plus extra pentru uns
- 12 felii bacon/sunca
- 5-6 rosii cherry
- piper negru,sare
- 6-7 oua de prepelita
Curatam cartofii,ii taiem cuburi si ii punem la fiert cca 20 minute.Ii scurgem de apa si ii lasam deoparte pentru cateva minute.Punem cartofii intr-o tigaie ii amestecam cu ulei,ceapa,sare si cimbru.
Ungem cu unt o tava de yena si asezam cartofii apoi ii presam cu mainile.Puneti deasupra hartie de copt ca sa puteti sa-i presati mai bine.Puteti sa acoperiti tava si sa o tineti la rece pana inainte de micul dejun sau puteti sa-i pregatiti imediat punand peste cartofi bucatele de unt si ulei de masline.
Incingem cuptorul la 220 C si dam cartofii la copt pentru 30 minute pana cand se rumenensc.Adaugam baconul sau sunca,rosiile taiate pe jumatate si spargem ouale printre crapaturile stratului de cartofi.Presaram piper,putina sare si mai lasam la cuptor pentru 5-8 minute,in functie de cum preferi ouale.
Pentru servire ,taiem placinta in bucati care sa cuprinda ou,bacon/sunca,rosie si asezam alaturi paine prajita cu unt deasupra.

Se poate servi cu sos de tomate,ceai sau suc de portocale,daca doresti.
Pe portie:
       - 448 kilocalorii
     - 18g proteine
   - 23g grasimi
                   - 7 g grasimi saturate
              - 42 g carbohidrati
- 4 g fibre
 - 3g zahar
  - 1.8g sare
Acorda-ti timp pentru un mic dejun sanatos!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *