28.02.2021

Colac frantuzesc

Sursa acestui delicios colac o gasiti aici
Avem nevoie de:
- 75 gr alune de padure
- 75 gr migdale
Se pun la prajit dupa care se decojesc.Se pune intr-un castron 30 ml apa si 100 gr zahar la foc mic pana devine caramel,se introduc alunele apoi se toarna pe o hartie de copt si se lasa la racit.Se fac bucatele,se dau la blender si se toaca pana devinde pasta.
- 100 ml apa
- 100 ml lapte
- 10 gr zahar
- 2 gr sare
- 80 gr unt
Se pun la foc pana se topesc toate dupa care se trage deoparte si se pune 
- 125 gr faina.
Se pune din nou la foc pt 2min pana se desprinde faina de castron.Se ia de pe foc,se raceste si se adauga 
- 4 oua
...unul cate unul amestecand.Se pune intr-o punga iar cu acest aluat facem un inel de 20 cm cu o grosime de 1cm.Ungem cu ou,presaram fulgi de migdale si dam la cuptor pt 45-50 minute la 180 C.Stingem cuptorul si lasam in cuptor pentru 15 minute cu usa cuptorului deschisa.
Pregatim crema astfel:
- 4 galbenusuri
- 70 gr zahar
- 30 gr amidon
- 20 gr faina
- 480 ml lapte
- 15 gr unt
- es. vanilie
- 150 gr unt moale
Galbenusurile se amesteca cu zahar amidon si faina.O parte din lapte adaugam in crema de galbenusuri iar cealalta parte o punem la fiert.Inainte sa inceapa sa fiarba laptele,adaugam crema de galbenusuri,micsoram focul si lasam pana compozitia se ingroasa amestecand continuu.Luam de pe foc adaugand esenta de vanilie si 15 gr unt apoi lasam sa se raceasca complet.
Dupa racire,batem cu mixerul adaugand pasta de alune si untu moalel(150 gr)Lasam crema la rece pentru 30 minute.
Se taie colacul in jumatate,asezam crema,punem capacul presarand deasupra zahar pudra.

Un deliciu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *