02.02.2019

Tort amandina


Intr-adevar este un tort delicios!Merita sa-l incercati.
Pentru blat avem nevoie de:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 fiola esenta rom
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao neagra
- 6 linguri ulei
Pentru crema avem nevoie de:
- 200 gr unt moale
- 250 gr mascarpone
- 300 gr ciocolata amaruie
- 100 gr zahar
- 4 oua
 - 1 fiola esenta rom
- putina sare
Pentru sirop avem nevoie de:
- 50 gr zahar
- 150 ml apa
- 1 fiola esenta rom
Pentru glazura avem nevoie de:
- 150 gr ciocolata amaruie
- 150 ml frisca lichida
- 25 gr unt
Prima data pregatim siropul.Punem zaharul la foc mic pana se caramelizeaza apoi turnam apa si mai lasam pe foc pana se topeste tot zaharul.Se lasa la racit.

Pregatirea blatului de cacao.Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le batem cu zaharul turnat in ploaie.Galbenurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom apoi se adauga in albusurile batute spuma.La final amestecam cacaoua cu faina apoi adaugam lingura cu lingura in compozitia de albusuri amestecand usor pana se incorporeaza bine.Incalzim cuptorul la 180 C,punem aluatul intr-o tava de tort(26cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35-40 min sau putem proba cu testul scobitorii(cand scobitoarea este curata atunci este gata).Blatul se lasa la racit apoi se taie pe 3 nivele.

Pregatim crema astfel:ciocolata se topeste pe baie de aburi apoi se lasa deoparte.Ouale le punem pe baie de aburi,turnam zaharul,sarea si le amesecam cu un tel pana cand ne arde la deget apoi le turnam intr-un alt vas si le batem cu mixerul pana isi dubleaza volumul.Adaugam ciocolata topita in compozitia de oua si mixam bine.Lasam crema la racit pana ajunge la temperatura camerei.Putin cate putin adaugam din unt in crema de oua si din nou mixam pana terminam tot untul.La final punem si mascarponele si esenta de rom mixand bine.

Ansamblarea blatului se face astfel:blatul il insiropam,punem o parte din crema apoi o alta foaie pe care o insiropam si din noua crema.Deasupra vom pune un strat mai subtire de crema iar restul vom pastra pentru ornat.Dam tortul la rece pana pregatim glazura.

Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida fierbinte apoi punem si untul,amestecand bine.O luam de pe foc si o strecuram pentru a ramane foarte fina(glazura trebuie sa fie la temperatura camerei)Cu aceasta glazura turnam pe toata suprafata tortului.Ornam tortul cu restul de crema formand floricele.




Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...