20161011

Prajitura cu bomboane jeleu si ananas

Este o prajitura deosebit de delicioasa!

Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 plic budinca vanilie
- 1 plic praf de copt
- 7-8 piscoturi
Pentru crema:
- 1 conserva ananas cuburi
- 250 ml frisca hulala
- 1/2 fiola esenta vanilie
- 50 ml lapte
- 1 plic gelatina
Pentru stratul de bomboane cu jeleu:
- 1 conserva ananas cuburi
- 2 plicuri gelatina
- zeama de la 1 lamaie
- 4 linguri zahar
- 1/2 fiola esenta vanilie
- 100 ml sirop de afine
Pentru stratul de ciocolata:
- 200 gr ciocolata neagra
- 100 ml frisca lichida
- ciocolata pentru razuit

Pentru inceput pregatim o tava cu diametru 37/24 cu hartie de copt.Separam ouale.Batem bine albuaul cu zahar.Galbenusurile le amestecam putin cu esenta de vanilie apoi le introducem in spuma de albusuri si amestecam cu grija.Separat amestecam faina,praful de copt si budinca de vanilie apoi le inglobam lingura cu lingura in spuma de albusuri.La final se pun piscoturile taiate cuburi si se amesteca foarte usor.
Compozitia o punem intr-o tava si o dam la cuptor la foc mediu pentru 25-30 minute.Se testeaza cu scobitoarea.O lasam sa se raceasca complet.Blatul se insiropeaza cu suc de portocale.Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida apoi o lasam putin sa se tempereze dupa care turnam jumatate din compozitie pe blatul racit.Lasam prajitura la rece pana cand ciocolata se intareste.
Pregatim jeleul.Punem siropul de la cele doua conserve de ananas intr-o cratita care merge pe foc si adaugam zeama de lamaie,siropul de afine,esenta,plicurile de gelatina si zaharul.O lasam 10 minute pana se hidrateaza gelatina apoi o punem pe foc mic pana se dizolva gelatina.O luam de pe foc si o lasam la rece pana cand siropul incepe sa se ingroase.Scoatem prajitura de la rece si asezam peste stratul de ciocolata bomboanele cu jeleu si ananasul cuburi de la o conserva.
Bucatile de ananas de la cealalta conserva le punem intr-un robot si le maruntim pana devine piure.Frisca hulala o batem cu mixerul apoi adaugam piureul de ananas si esenta de vanilie.
Daca avem frisca hulala nu mai este nevoie sa punem gelatina!
Peste stratul de bomboane turnam siropul.
Dam prajitura la rece pentru 2 ore sau pana cand siropul sa intarit.Scoatem prajitura de la frigider si asezam crema de ananas apoi nivelam.Peste crema se rade ciocolata apoi dam prajitura la frigider peste noapte.
Prajitura se taie cu un cutit ascutit si putin incalzit.
Un deliciu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...