11.09.2015

Prajitura cu cirese/visine si nuca de cocos

Avem nevoie de:
 - 5 oua 
- 1 praf de sare
- 130 gr zahar
- 130 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 300 gr cirese/visine
- 100 gr zahar
- 200 ml apa
- 400 gr mascarpone
- 100 gr zahar pudra
- 150 gr fulgi de cocos
- 200 ml frisca lichida
Ciresele/visine fara samburi cu zaharul si apa se pun pe foc si se lasa 15 min pana ce apa scade si se obtine un piure de fructe.Intre timp,pentru blat,albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul amestecand in continuare.Se micsoreaza viteza mixerului dupa care se adauga cele 4 galbenusuri si apoi faina amestecata cu praful de copt.Se niveleaza si se lasa la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.Pentru stratul de crema,mascarpone se mixeaza cu zahar apoi adaugam frisca batuta si fulgii de cocos.

Blatul racit il taiem in 3 foi.Peste primul blat se pune piureul de cirese.
Deasupra punem al doilea blat,crema cu nuca de cocos,oprim si pentru finisat,se asaza al treilea blat si se decoreaza cu crema pastrata.
Ornam dupa preferintele fiecaruia.
Lasam prajitura la rece peste noapte.
Pofta buna!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *