20150911

Cheesecake cu sirop de artar si nuci pecan


Avem nevoie de:
- 250 gr biscuiti digestivi sau cu ghimbir
- 140 gr unt sarat topit
- 200 gr nuci pecan
- 375 gr crema de branza
- 150 ml smantana
- 75 ml sirop de artar
- 45 gr zahar muscovado
- 3 oua medii
- 2 lingurite esenta vanilie
- 2 linguri faina
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 varf de cutit nucsoara macinata
Pentru toppingul de sirop de artar si nuci pecan 
- siropul de artar ramas in sticla
- 100 gr unt sarat
- 3 linguri zahar muscovado
- 100 gr nuci pecan rupte grosier
Tapetam cu hartie de copt o tava de tort cu diametru de 26 cm.Punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii maruntim,adaugam untul si nucile pecan si repornim robotul pana compozitia se omogenizeaza iar nucile sunt tocate fin.Asezam amestecul in tava si apasam cu mainile pana obtinem un strat uniform.
Il coacem 10 minute apoi il scoatem si il lasam deoparte.Batem crema de branza cu smantana adaugand siropul de artar,zaharul,ouale,vanilia,faina si condimentele amestecand din nou pentru a obtine o crema fina de branza.
Turnam crema peste biscuiti si o dam la cuptor (200C) pentru 15 minute.Micsoram temperatura la 110C si continuam sa coacem prajitura pentru inca 30 minute.
 Stingem focul si il lasam prajitura in cuptor 1 ora,apoi il lasam inca o ora cu usa cuptorului intredeschisa.In cele din urma il lasam sa se raceasca la temperatura camerei,apoi il tinem la frigider cel putin 3 ore sau mai bine peste noapte.Pentru a face toppingul topim siropul de artar ramas impreuna cu untul,zaharul si un varf generos de sare.
Lasam siropul sa fiarba 2-3 minute,apoi adaugam nucile pecan si il lasam sa se raceasca si sa se ingroase putin.
Inainte de a servi,scoatem prajitura din tava,turnam pe ea caramelul din sirop de artar si nuci pecan(reincalzim daca sa intarit) apoi o servim.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...