03.10.2014

Placinta cu praz si pui


Avem nevoie de:
- 75 gr unt
- 2 fire de praz mari,curatate,spalate si taiate in bucati pe lungime
- 150 gr cuburi de pancetta
- 600 ml smantana
- 3 linguri rase cu amidon
-2 linguri cu mustar
- 30 gr patrunjel proaspat tocat
- 250 gr carne de pui fiarta taiata in bucati
100 gr morcovi fierti taiati in bucati
 - 250 gr cartofi fierti taiati in bucati
- 2 foi foietaj decongelat
sare si piper
Incalzim o lingura de unt intr-o tigaie mare,adaugam prazul,asezonam bine,acoperim si fierbem incet,timp de 8 minute pana se inmoaie prazul.Adaugam pancetta si gatim pentru inca 3 minute.
 Batem laptele cu amidonul intr-o tigaie,la foc mediu,timp de 5 minute,pentru a obtine un sos gros.Asezonam bine si adaugam o lingura de unt,mustarul si patrunjelul.
Incalzim cuptorul la 200C.Turnam sosul peste praz si amestecam totul cu carnea de pui,morcovi si cartofi.
 Intr-o tava asezam o foaie de aluat foietaj o dam la cuptor pt 10 minute dupa care scoatem de la cuptor si asezam umplutura deasupra apoi asezam o alta foaie de aluat foietaj.
O dam din nou la cuptor pentru 35-40 minute,pana cand foaia devine aurie, iar din umplutura incepe sa iasa bule.Lasam sa se raceasca 5 minute inainte se a servi.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *