13.11.2014

Tarta de portocale cu toping de ciocolata


Fiecare felie o savurezi cu mare pofta.Portocala impreuna cu topingul de ciocolata, este combinatia perfecta.


Pentru aluat avem nevoie de:
- 125 gr unt rece
- 200 gr faina
- 1 ou
- 50 gr zahar
- 1 praf de sare
- 2 linguri cacao
- esenta rom
Pentru umplutura de portocale:
- 5 portocale medii,coaja rasa si zeama pastrate separat
- 200 ml smantana pentru frisca
- 4 oua batute
- 85 gr zahar
Pentru topingul de ciocolata:
- 85 gr ciocolata neagra 70% cacao
- 100 ml smantana pt frisca
- 2 linguri miere
Pentru aluat introducem toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si il framantam pana devine o bila.
Tapetam cu acest aluat o forma de tarta cu diametrul de 23 cm.Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc.Punem tava la frigider sau congelator pana cand aluatul devine foarte ferm.
Incalzim cuptorul la 200 C.Peste aluat punem o bucata de hartie de pergament si asezam boabe de fasole uscata apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute.
Indepartam hartia cu boabele de fasole si mai lasam inca 10-15 minute pana cand pare complet uscat.Il lasam sa se raceasca.Strecuram zeama de portocale apoi turnam 250 ml intr-o cratita cu fundul gros.Adaugam smantana si dam amestecul in clocot.
Dupa cateva minute veti observa ca se imbranzeste insa nu va faceti probleme.Batem ouale cu zahar intr-un bol apoi incorporam treptat crema fierbinte. 
O punem din nou la foc mediu,amestecand cu un tel pana cand ies aburi din ea si este suficient de groasa.Strecuram crema intr-o carafa apoi incorporam coaja de portocale.
Crema este destul de subtire dar tinand-o la frigider se va intari.O turnam in blatul de tarta si o lasam la frigider peste noapte.
Pentru topingul de ciocolata introducem toate ingedientele intr-o craticioara si le topim pana obtinem o compozitie omogena.O parte din ciocolata o intindem peste tarta si ornam cu rodie si felii de portocale.
O putem servi cu topingul de ciocolata ramas.
Un deliciu!!!

Un comentariu:

  1. mmm ce bine arata si cred ca nici calorii multe nu are ;)) ohhh ce as mai gusta si eu :)

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *