20150410

Placinta din ficatei de pui si cartofi

Aceasta varianta cu ficatei de pui si cartofi este cea mai buna pe care am gustat-o vreodata.

Avem nevoie de:
- 2 linguri ulei de masline
- 500 gr carne tocata de vita
- 500 ml supa de pui
- 250 gr ficatei de pui
- 2 cepe tocate fin
- cateva fire de cimbru
- 1 frunza de dafin
- 3 linguri pasta de rosii
- 2 tulpini de telina Apio tocate fin
- 2 linguri sos worcester,plus extra pt servit
- 1.250 gr cartofi 
- 150-200 ml lapte
- 1 morcov mare
- 50 gr unt
- 20 gr patrunjel tocat fin
Intr-o tigaie de teflon calim carnea cu o lingura de ulei timp de 10 minute sau pana se rumeneste.Intre timp curatam ficateii de pui si ii tocam fin apoi adaugam peste carnea tocata si ii gatim pana isi schimba culoarea.
 Punem carnea intr-un bol iar  in aceiasi tigaie calim legumele si ierburile cu o lingura de ulei timp de 5 minute.
Incorporam sosul,pasta de rosii,carnea si ficatul tocat fin si supa.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul devine bogat iar carnea frageda aproximativ 1 ora.Dupa 45 minute adaugam apa daca ti se pare prea uscata.
 Cand sunt gata carnea si ficatul le transferam intr-o forma sau tava adanca.Cartofii ii curatam,ii taiem cuburi mari si ii punem la fiert pana devin moi.Ii scurgem de apa si ii zdrobim ca pentru piure adaugand laptele,untul,sare si patrunjel.Asezam cartofii piure peste carne.
Radem deasupra cascaval si dam placinta la cuptor 45 minute pana devine aurie si clocoteste.
Se lasa 5 minute sa se racoreasca si se serveste cu sos suplimentar de worcester.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...