18.04.2014

Tort cu zmeura si crema de vanilie



Avem nevoie de:
- 1 pandispan de tort
- 250ml frisca
-2 linguri zahar pudra
-bombonele colorate
-2 foi gelatina
-200ml frisca
-100gr mascarpone
-3 linguri lichior de tiramisu
-4 linguri zahar pudra
-2 foi gelatina
-1 plic crema de vanilie 
-400 ml lapte
-3 foi gelatina
-700gr zmeura decongelata
-100gr zahar
Se pregateste un pandispan de tort de marimea 24cm. Gelatina se pune in apa rece.Frisca o incalzim la foc mic apoi o luam de pe foc si  adaugam gelatina lasand-o sa se dizolve. Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra.Inglobam mascarpone in crema de frisca.
Pentru crema de vanilie se inmoaie gelatina in apa rece.Pregatim crema de vanilie din plic dupa instructiunile de pe pachet. Dupa ce s-a inmuiat gelatina o inglobam in crema de vanilie amestecand bine.Pentru jeleu se inmoaie din nou gelatina in apa rece, punem pe foc 350 gr zmeura, zaharul si 300 ml apa.Le lasam 5 minute sa fiarba la foc mic.Apoi pasam intr-un blender si trecem sosul format printr-o strecuratoare cu ochiurile mici pentru a indeparta semintele. Gelatina o inglobam in sosul cald de zmeura. Amestecam bine compozitia si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru ansamblarea tortului procedam astfel: Punem crema de frisca, o nivelam apoi se pune si  crema de vanilie.
Peste crema de vanilie se aseaza un rand de zmeura apoi jeleul de zmeura.
Deasupra jeleului de zmeura se aseaza blatul de pandispan.
Se preseaza usor si se da la frigider peste noapte.Inainte de servire se rastoarna forma pe un platou.Batem frisca ramasa si se orneaza dupa preferinte.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *