21.04.2014

Tarta Tatin








O delicioasa tarta cu mere care este binevenita oricand!


Avem nevoie de:
-100gr unt
-1 galbenus
-200gr faina
-1 praf sare
-8-10 mere
-200gr zahar pudra
-80 gr unt
-2 lamai
Intr-un vas se pune faina,galbenusul, un praf de sare, 50 ml apa rece si 100 gr unt.Se framanta se infasoara in folie si se da la frigider cel putin 1 ora.Se decojesc merele se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc cu suc de lamaie.Intr-un castron se caramelizeaza la foc moale 170gr zahar pudra. Se ia de pe foc si se adauga 50 gr unt.
Se lasa sa se topeasca apoi se aseaza uniform in forma de tarta.
 Asezam feliile de mere, deasupra caramelului,30 gr fulgi de unt rece si doua lingurite de zahar.Optional se pune nuci taiate grosier.
Se intinde o foaie de aluat si se asaza peste mere; se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se coace 50 minute la foc mediu.Se lasa la racit apoi se acopera forma cu un platou si se rastoarna tarta.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *