20.11.2013

Placinta de vita cu mazare si menta



Avem nevoie de:
- 2 linguri ulei
- 1 kg carne de vita taiata in cuburi
- 2cepe tocate
- 2 fire de rozmarin tocate
- 2 fire cimbru
- 300 ml vin alb
- 1,5 l supa pui
- 25 gr unt
- 3 linguri faina
- 250 gr mazare congelata
- 5 cepe verzi tocate fin
- 1 leg mica de patrunjel tocata
- 1 leg mica de menta tocata
- 1 ou batut
- 400 gr faina
- 200 gr unt taiat cuburi
Incingem uleiul si rumenim bucatile de carne de vita pe toate partile.
Transferam carnea pe o farfurie apoi micsoram focul si calim ceapa adaugand putin ulei. Adaugam rozmarinul si cimbrul calindu-le putin apoi turnam vinul.
Dam totul in clocot pana cand vinul a fiert 1 minut.Adaugam supa,punem cuburile de vita si dam totul din nou in clocot.
Acoperim cu un capac si lasam mancarea sa fiarba pana cand carnea devine foarte frageda.Lasam totul sa se raceasca.Punem carnea intr-un vas de cca 30/20 cm si 5cm adancime.
Punem supa la loc si o lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade la jumatate.Intre timp topim untul adaugam faina si amestecam timp de 1-2 min.Treptat adaugam cu polonicul din supa amestecand pana obtinem un sos fin.Il lasam sa fiarba pana se ingroasa.Condimentam cu sare si piper daca mai e nevoie apoi il turnam peste carne.
Pentru aluat punem la robot sau intr-un castron faina,untul si o lingurita de sare.Pornim robotul turnam treptat 150 ml apa si lasam sa se amestece pana se obtine un aluat fara cocoloase.Transferam aluatul pe masa de lucru si il intindem sub forma unui dreptunghi cu grosimea de 0,5 cm.Peste carne adaugam mazarea congelata,ceapa verde,patrunjelul si menta si amestecam usor.
 Ungem marginea vasului cu putin ou batut apoi faiem fasii din aluat si lipim pe margine ca o rama de tablou.Restul de foietaj o asezam peste placinta apasand cu capetele pentru a se lipi.Ungem foaia cu ou batut iar daca vrem putem face forme de frunze si le lipim pe foaia de aluat.
Placinta poate fi tinuta acum la frigider 24 ore sau congelata pana la 1 luna. 
Incingem cuptorul la 200C .Dam placinta la cuptor pentru 40-45 minute pana cand devine aurie si crocanta la exterior.
Delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *