08.03.2013

Tort - Cetatea de ciocolata


Avem nevoie de:
- blat de pandispan de cacao,reteta o gasiti aici
Pentru crema alba 
- 200 ml smantana dulce pentru frisca 30%
- 250 gr mascarpone 
- 3 linguri lichior de tiramisu
- 2 linguri zahar pudra
Pentru spuma de ciocolata
- 2 oua
- 20 gr zahar fin
- 150 gr ciocolata amaruie
- 180 ml frisca lichida
Pentru ornat
- 300 gr rulouri de napolitana cu ciocolata (le gasiti la lidl)
- fulgi de ciocolata si ornamente din ciocolata 
- visine proaspete sau congelate
Pregatim pandispanul dupa reteta de aici doar ca pentru blat de cacao,punem 1 lingura cacao iar faina doar 3 linguri pentru 4 oua.
Pentru crema alba,batem smantana pentru frisca.Separat se bate mascarpone cu zahar si lichior de tiramisu.Se inglobeaza treptat frisca in crema de mascarpone.Dam crema la rece pentru cateva minute.
Pregatim spuma de ciocolata astfel.Batem albusul cu zahar spuma.Ciocolata o topim pe baie de aburi adaugand apoi galbenusurile si 50 ml frisca lichida.
Restul de frisca se bate si o amestecam impreuna cu albusul batut si ciocolata topita.Punem deoparte 2-3 linguri de spuma de ciocolata pentru marginea tortului.
Spuma de ciocolata o dam la frigider pentru 30 minute.Insiropam blatul cu sirop de visine din compot apoi suprafata tortului se placheaza cu visine din compot.
Adaugam crema alba deasupra si o nivelam.Daca crema va iasa prea moale puneti in jurul tortului inelul de la forma de tort.La mine nu a mai fost nevoie de inel.Deasupra cremei albe punem spuma de ciocolata.
Ungem marginea tortului cu restul de spuma de ciocolata si se incrusteaza de jur-imprejur rulouri de napolitana.
 Asezam fulgii de ciocolata,visine congelate si ornamente din ciocolata.
Pofta buna!

7 comentarii:

  1. La multi ani,si o primavara frumoasa!Tortul este nemaipomenit,trebuie incercat!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. MONY12:39

    LA MULTI ANI CAMY ITI DORESC UN 8 MARTIE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI. TI-AM LASAT COM SI PE FACEBOOK. SA STI CA AM FACUT MELCISORII ACEIA SI SUNT FFFFF GUSTOSI SI BUNI. MI-AU IESIT SUPER.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc mult Milica si eu iti doresc o primavara cat mai frumoasa.Cat despre tort,cu siguranta nu vei regreta daca il incerci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi Mony si eu iti doresc sa ai o primavara cat mai frumoasa.Ma bucur ca ti-a iesit cinnabonn si ca v-a placut.Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  5. MONY15:24

    si tortul care l-ai facut arata super fain trebuie sa al fac si eu ca sunt sigura ca e ff bun. te pup dulcee.

    RăspundețiȘtergere
  6. O daaa Mony, a fost super delicios!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *