21.03.2013

Shaorma facuta in casa







Cui nu-i place Shaormaa!!!Cred ca multora le place shaorma si de cele mai multe ori o cumparam.Iata ca acum nu mai este nevoie sa o cumparam din comert,ci o putem prepara chiar noi in casa.Nu este deloc greu de facut,iar gustul este grozav de bun.Asadar sa va prezint delicioasa mea shaorma.
Pentru lipii avem nevoie de:
- 375 gr faina
- 1 lingurita sare
- 1/3 cana ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana (250ml) apa fierbinte
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus,
apoi acest aluat il dam la frigider (acoperit cu folie)pentru 30 minute.
Intindem aluatul si il impartim in 12 bucati(poate nu va iasa chiar 12),fiecare bucata trebuie sa cantareasca aproximativ 90-100 gr.Luam fiecare bucata si o intindem cu sucitorul pe masa de lucru dupa care o luam cu grija si o punem intr-o tava de teflon fara ulei.
Se coc pe fiecare parte la foc potrivit.Aveti grija sa nu le lasati prea mult altfel veti avea niste lipii beton.:d
Se pot pastra in congelator sau se folosesc imediat.
Ingrediente pentru compozitia shaormei 
- piept de pui
- cartofi prajiti
- varza tocata alba
- castraveti murati
- maioneza
- ketchup
- sos de usturoi
Pentru pieptul de pui se condimenteaza fileurile si se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti fara adaos de grasime.
 Cartofii ii curatam si ii taiem ca pentru pai apoi ii parjim in ulei incins.Castravetii ii taiem rondele ,varza fideluta iar pieptul de pui taiat marunt.Luam cate o lipie calda in mana,adaugam pieptul de pui ...
... apoi cartofii prajiti,
... castravetii si varza,
... maioneza si ketchup-ul,iar dupa preferinta se poate adauga si sos de usturoi si ceapa taiata rondele.
Se ruleaza shaorma si se inveleste intr-o punga din plastic.
Daca nu este suficient de calda,se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cateva minute.
Se serveste imediat.E un deliciuuuu!
Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Ce bine arata shaorma ! Mi-ai facut o pofta de mor ... mai sunt si graviduta pe deasupra :) Trebuie sa fac si eu, sper ca nu dureaza prea mult :) Multumesc pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fain!!! Si mie imi plac lipiile de casa, dar inca shaorma nu am facut. E o idee tare buna ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu multa placere Maria.Pentru lipii nu dureaza mult pentru ca se coc foarte repede,iar pentru compozitie trebuie sa le ai pregatite inainte de a te apuca de lipii.

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmmmmm ce bine arata draga,chiar astazi o incerc si iti voi spune cum sunt,sper sa le placa la toti bulibasii mei,mersi mult de receta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu multa placere draga mea,cu siguranta o sa le placa.

    RăspundețiȘtergere
  6. da intradevar sunt foarte bune la toti leau placut,si sigur ca voi mai face,dar nustiu de ce aluatul meu esise molcut si am mai adaugat faina si nu miau esit 12 dar 7 numai din ce cauza?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca v-au placut,cat despre aluat poate ai pus apa toata odata si nu treptat(eu mereu pun treptat lichidul, in caz ca e prea moale ma opresc) iar cat despre bucati,am spus mai sus ca s-ar putea sa nu va iasa 12.Reteta mea scria ca se pot obtine 12 lipii,insa nici mie nu mi-au iesit 12.Vezi ca mai am o reteta de lipie care si aia este foooarte buna,(mie mi-a placut mai mult cea de-a doua.Incearc-o si tu poate iti place mai mult .O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *